Sterren op TV
Maurice Lede Jules Unlimited 3 op reis

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 13 maart 2017

Maurice Lede is presentator 3 Op Reis, Jules Unlimited en Het Klokhuis

Maurice Lede is als presentator bekend van 3 Op Reis, Het Klokhuis en hij is te zien in Jules Unlimted. De veelzijdige presentator annex documentairemaker timmert al een tijdje hard aan de weg en sinds zijn deelname aan Wie is de Mol? is het best hard gegaan met de carrière van Lede. De 31-jarige Maurice is ook nog eens een knappe kop. De zoon van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij studeerde daar rechten.

Inhoudsopgave

Maurice Lede als presentator

Maurice Lede is sinds 2008 actief als presentator. Het begon allemaal bij de regionale omroep Regio22, maar al gauw volgde de volgende stap. De in Amsterdam woonachtige Lede ging in 2011 aan de slag als presentator van Het Klokhuis, was een jaar later de presentator van de Verkeersquiz en was drie jaar op rij actief voor de NTR om verslag te doen van de Uitmarkt. Eigenlijk was dat echter nog maar het begin van de carrière van Maurice. In 2014 zette hij weer een mooie stap toen hij meedeed aan Wie is de Mol? Helaas voor Maurice moest hij al als eerste kandidaat naar huis.

In datzelfde jaar werd ook de eigen documentaire van Maurice gelanceerd: Wrakstukken. Daarnaast presenteerde hij de liveshow Zapp Goes Serious en de Zapp Music Challenge.Sinds 2016 presenteert Maurice 3 Op Reis. Als ik dat ooit nog eens zou mogen doen, heb ik vaak gedacht. Het is vooralsnog moeilijk te beseffen dat ik dat nu daadwerkelijk ga doen”, vertelde hij daar eerder over aan BuzzE.

Maurice Lede in Jules Unlimited

Maurice Lede is samen met Eva Koreman en Jamie Trenité te zien in Jules Unlimited. Een bijzondere ontwikkeling voor Maurice, die vroeger zelf ook altijd naar het programma keek, zo vertelde hij aan Metro. “Absoluut, met mijn broer en zus zat ik altijd klaar voor de uitzending. Het gevoel van vroeger kwam bij het kijken van de eerste aflevering direct terug.” Er is overigens wel iets waar Maurice écht zijn hand voor omdraait. “Ik vind kakkerlakken heel vies en scary. Klein ongedierte, daar houd ik écht niet van. Doe dan maar iets met snelheid, haha.”

Maurice Lede was bij aanslag

Maurice Lede heeft heel dicht bij de aanslagen in Parijs gestaan in 2015. Hij was daar op bezoek bij een goede vriend. “Wij zaten in een restaurant. Daar stonden twee agenten. We vroegen ons al hardop af of het echt een keer mis zou kunnen gaan. En toen ging het echt mis. Het was bizar”, vertelde Maurice aan RTL Boulevard. De presentator besloot daarna in Parijs te blijven om mensen te interviewen.

Maurice Lede is te volgen via Instagram en Facebook.