Sterren op TV
Matteo Anesi man Marrit Leenstra

Matteo Anesi is de man van Marrit Leenstra

Matteo Anesi is de man van Marrit Leenstra. De schaatsster stapte in de zomer van het jaar 2014 in het huwelijksbootje met haar vriend, die lang de kleuren van Italië vertegenwoordigde op de schaatsbaan.

Matteo Anesi is ook de trainer van vriendin Marrit Leenstra

Op de website van het medium De Telegraaf kunnen we lezen dat Anesi een dubbelrol vervult in het leven van zijn vrouw Marrit Leenstra. Eerst was hij alleen de vriend van de schaatsster, vervolgens werd hij haar man, maar op een gegeven moment óók haar trainer.

Leenstra vertelt: “In het begin zag ik er best een beetje tegenop om met hem samen te werken. Hij is mijn man, maar nu ook mijn trainer. Aan dat idee moest ik wennen. Maar het werkt lekker. Bij hem kun je toch eerder je gevoel en twijfels op tafel gooien dan bij een ander. Je wilt immers niet de zwakste van de groep zijn.”

Anesi hoeft niet bang te zijn dat zijn vrouw uit de bocht vliegt op Twitter. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Leenstra namelijk dat ze niets maar dan ook niets met social media heeft. “Iedereen moet tegenwoordig ergens iets van vinden. En als iemand ergens iets van vindt, dan moet een ander daar weer op reageren. Dat hoeft van mij niet. Ik vind ook dat het heel veel tijd opslokt. Ik zie iedereen altijd zijn updates checken of zijn status bekijken. Nee, dat is niets voor mij.”

De Italiaan strooit zelf overigens wel met de nodige tweets, maar misschien is dat juist ook wel goed voor je carrière. “Ik weet ook wel dat sponsoren er waarde aan hechten. Misschien moet ik er ook wel eens écht mee beginnen, maar voorlopig zit ik nog steeds liever aan tafel met iemand te praten.”

Marrit Leenstra en vriend Matteo Anesi hebben een stofzuigerrobot

Matteo was vroeger zelf een verdienstelijk schaatser en in 2008 beleefde hij het hoogtepunt van zijn loopbaan: hij won goud op de Olympische Winterspelen van Turijn, in eigen land dus. Na Sotsji vond hij het echter wel genoeg geweest. “Hier in Sotsji heb ik mijn loopbaan beëindigd. Iedereen bedankt: teamgenoten, familie, tegenstanders, trainers, fysiotherapeuten, vrienden. Het was een geweldige rit.”

In 2014 trouwde Anesi dus met zijn vriendin Marrit Leenstra en samen leiden ze nu een gelukkig leven. Mét stofzuigerrobot, zo kunnen we lezen op haar blog.

Matteo Anesi kun je volgen via FacebookTwitter en Instagram.