Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 4 november 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Mathieu Ottevanger is de vriend van presentatrice Kirsten Westrik

Presentatrice Kirsten Westrik werd in 1985 in Wormer geboren. Ze groeide op met haar vader, moeder en twee zussen. Ze is de zus van presentatrice en nieuwslezers Merel Westrik. Kirsten Westrik is verloofd met haar vriend Mathieu Ottevanger en het stel heeft samen een zoontje, genaamd Tos.

Inhoudsopgave

Carrière als politiewoordvoerder

Kirsten Westrik werkte voorheen als politiewoordvoerder. Vervolgens is Westrik enige tijd nieuwslezeres bij de zender AT5 geweest, net als haar zus Merel Westrik in het verleden was. ,,Toen deze mogelijkheid op mijn pad kwam heb ik die gelijk gepakt. Terug op de redactie! Ik ken AT5 al van jongs af aan en heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.” Ook was ze redacteur bij diverse programma’s.

Presentatiedebuut bij RTL-5

Kirsten Westrik trad in 2021 in de voetsporen van haar oudere zus Merel Westrik. Ze ging namelijk aan de slag als presentatrice bij RTL-5. Met twee andere presentatoren, waaronder Ellie Lust, Gallyon van Vessem en Pim Sedee ging ze het programma 112 Vandaag presenteren. Dit programma was elke dag te zien en het behandelde de meest opvallende nieuwsberichten van die dag. Over het programma zei ze: ,,Bij 112 Vandaag komen mijn ervaring als maker en als politiewoordvoerder samen. Ik heb heel veel zin om de kijkers van RTL 5 te laten zien wat onze hulpdiensten allemaal tegenkomen en hoe zij elke dag weer het verschil maken in de levens van Nederland.”

Verloofd op Mallorca

In 2021 vroeg Kirsten Westrik’s grote liefde Mathieu Ottevanger haar ten huwelijk. Op Instagram deelde Westrik het grote nieuws met een foto van haar nieuwe ring met een caption: ,,I said yes! Natuurlijk!” Het aanzoek vond plaats op het Spaanse eiland Mallorca, in het stadje Port de Sóller. Het stel was daar op vakantie met hun 1-jarige zoontje Tos.