Sterren op TV
Martien Meiland partner, leeftijd, sjaals en woning

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 29 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 29 juni 2023

Martien Meiland: partner, leeftijd, sjaals en woning

Martien Meiland, kennen we allemaal als de hoofdrolspeler in het programma ‘Chateau Meiland’. Weinig mensen weten dat Martien en Erica jaren geleden te zien waren in een aflevering van ‘Ik vertrek’. Toen waren Erica en Martien nog getrouwd. Hun twee, toen nog kleine kinderen, Montana en Maxime verhuisden meer naar Frankrijk.

Op dit moment is ‘Chateau Meiland’ het succesvolste programma op SBS6. Naar elke aflevering kijken miljoenen mensen. Hoewel Maxime zich voordoet als een vrolijk man, is hij dat niet altijd geweest. Hij heeft zelfs 2 keer geprobeerd een einde aan zijn leven te maken. Als je dit artikel helemaal gelezen hebt, weet je alles over Martien Meiland.

Bekend van Chateau Meiland
© Instagram @martienmeiland

Inhoudsopgave

Bekend van Chateau Meiland

Op 20 mei 2019 was de eerste aflevering te zien van ‘Chateau Meiland’. In amper 3 jaar tijd, heeft SBS de serie omgetoverd tot een waar succes. Naar de eerste aflevering keken 528.000 mensen, dat is prima voor SBS. Tegenwoordig, kijken er naar elke aflevering méér dan 1 miljoen mensen. Het is een waar kijkcijferkanon.

3 keer getrouwd met Erica Renkema

Martien en Erica zijn al 3 keer getrouwd en 3 keer gescheiden van elkaar. Volgens de Nederlandse wet mag dit niet, toch konden Erica en Martien dit doen doordat ze één keer een ‘flitsscheiding’ hadden.

Eigenlijk zijn ze dus 2 keer getrouwd. Als ze nog een derde keer willen trouwen, kan dat niet in Nederland. In Nederland is 3 keer trouwen met dezelfde persoon verboden.

Erica en Martien zouden graag nog een keer trouwen puur voor de familie. Dan hebben ze in ieder geval een reden om een feest te hebben. Bij de familie Meiland is het eigenlijk altijd feest. Dirk, zal niet uitgenodigd worden op het feest, hij en Montana ging begin dit jaar uit elkaar.

Of het stel opnieuw gaat trouwen, is dus niet duidelijk. Eén ding is wel zeker: ze gaan niet in Nederland trouwen.

Van kasteelheer tot multimiljonair

In 2005 emigreerden Martien en Eric naar het prachtige Thénioux in Frankrijk. Ze kochten hier het prachtige ‘Chateau’. Dat het kasteel vervallen was, wisten ze. Toch hadden Erica en Martien nooit kunnen bedenken dat het zo veel werk zal zijn.

Hoewel Erica en Martien in de eerste jaren graag terug wilden naar Nederland hielden ze vol. John de Mol geloofde in het stel en het eerste seizoen van ‘Chateau Meiland’ werd gemaakt. Niemand, maar dan ook echt niemand, had gedacht dat het zo’n succes ging worden.

Uiteindelijk hebben ze in januari 2022 het chateau verkocht voor 795.000 euro. Dat is wel veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van 1.200.000.

Inmiddels wonen Erica en Martien in het fraaie Noordwijk. De recentste aankoop voor de Meilandjes, hun nieuwe villa in Noordwijk, kostte 1.700.000 euro. Heel wat minder dan hun eerste villa die ze in Noordwijk kochten. Die fraaie villa kochten ze van Niels, de drummer van Kensington. Ze betaalde hier 2.695.000 euro voor.

Martien Meiland, heeft een geschat vermogen van 3.500.000 euro. Hij is dus echt mega rijk.

Sjaals

Tegenwoordig verkoopt de Bekende Nederlander Martien Meiland sjaals. Hij verkoopt de sjaals online onder de naam ‘MX Scarfs’. De webshop lijkt goed te lopen, wel waren veel kijkers van het programma verrast door de prijzen.

De duurste sjaal kost 140 euro, veel geld wat ons betreft Twitter, stond vol met reacties over de sjaal. ‘’Zit er goed in die sjaal?’’, was een reactie die vaak voorbijkwam. 

Zo lang is Martien Meiland

Hoe lang de 61-jarige Martien Meiland is, is niet bekend. We schatten dat Martien 1.85 is. Hij is in ieder geval groter dan zijn ex-vrouw Erica.

Populair op Instagram 

Ook op Instagram is Martien geen onbekende. Hij gebruikt dit social media platform vooral om hun tv-serie te promoten. Met 644.000 volgers is het in ieder geval een goed marketingkanaal. Ook Erica, Maxim en Montana Meiland zijn te zien op zijn Instagram.

Leeftijd

Martien Meiland werd geboren op 26 augustus 1961 in Noordwijkerhout. Hij woonde daar met zijn ouders, broer en zus. Jaap Meiland is de broer van Martien. Zijn broer ziet Martien als zijn beste vriend.

Hij heeft een mindere band met zijn zus. De oud-kasteelheer heeft zijn zus al jaren niet gesproken en gaf in een interview aan niet aanwezig te zijn op haar begrafenis als ze zou overlijden.

Zijn boek

De biografie van Martien is de afgelopen jaren enorm veel verkocht. ‘Martien van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’, is geschreven door Jan Dijkgraaf.

In de biografie komen we er achter wie de ware Martien is. Het gaat veel over zijn kinderen, zijn broer en zijn verleden. Het boek van Martien kun je bestellen op bol.com.

Ik Vertrek 

In 2005 verkochten Martien en Erica hun succesvolle woonwinkel, ze wilden het namelijk ‘rustiger aan’ gaan doen. Ze kochten een gigantisch, vervallen kasteel in Frankrijk en begonnen met de verbouwing.

Na heel veel tegenslagen, werd het een gigantisch succes. Het chateau was vrijwel altijd volgeboekt. Toen SBS met het idee kwam om er een tv-serie te maken, was de familie gelijk enthousiast. Achteraf zijn ze dolblij dat ze het gedaan hebben. Het heeft hen veel opgeleverd. 

Villa in Noordwijk

Hun huidige wonen van de familie heeft 1,7 miljoen euro gekost en ligt op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout. Hun huidige woning kostte 1 miljoen euro minder dan de vorige villa van de familie. De villa heeft een riante tuin en een fantastisch tuinhuisje. Het ziet er gewoon fantastisch uit.

Foto’s © Instagram @martienmeiland

Is Martien miljonair? 

Ja, Martien is zelfs multimiljonair. Hij heeft een geschat vermogen van 3,5 miljoen euro.

Wat deed Martien vroeger? 

Martien had vroeger een woonwinkel in Noordwijk. Deze heeft hij verkocht in 2005, waarna ze meededen aan het NPO-programma ‘Ik Vertrek’.

Wie zijn de dochters van Martien?

Montana en Maxim zijn de dochters van Martien.

Heeft Martien broers of zussen?

Ja, Martien heeft één broer en een zus. Zijn broer heet Jaap, zijn zus heet Nelleke. 

Is Martien Meiland ernstig ziek?

Nee, Martien is niet ernstig ziek, hier gaat wel een roddel over.