Sterren op TV

Martha Frankenhuis vrouw van Hidde van Warmerdam

Martha Frankenhuis is de vrouw van Hidde van Warmerdam, presentator en het gezicht van de sportzomer namens het Algemeen Dagblad.

Martha Frankenhuis vrouw Hidde van Warmerdam

Martha Frankenhuis is geboren en getogen in Amsterdam en studeerde in 2002 af op de Hogeschool Inholland, waar ze een bachelors degree haalde in Communicatie.

Na diverse freelancebaantjes bij onder meer VICE Media en J. Walter Thompson in Amsterdam richtte ze in 2017 haar eigen bedrijf Buro Frankenhuis op: ze voert er opdrachten uit als Senior Accountant/Project. Verder trad ze begin 2019 in dienst bij 180 Kingsday, als freelance Account Director.

Martha Frankenhuis en Hidde van Warmerdam getrouwd

Martha maakte in 2007 voor het eerst kennis met Hidde van Warmerdam, en al behoorlijk snel sloeg de vonk over. Zes jaar later stapten de tortelduifjes zelfs in het huwelijksbootje  en beloofden ze elkaar de eeuwige trouw. Ze hebben samen twee kinderen: zoontje Mick (7 jaar) en dochter Levi (1 jaar).

Zoals gezegd is haar Hidde door het Algemeen Dagblad gebombardeerd tot ‘het gezicht van de sportzomer’, met onder meer de Toure de France en het WK Vrouwenvoetbal voor de boeg. Daardoor zal hij drie maanden lang niet thuiszijn, en zijn vrouw en kinderen moeten gaan missen.

Hidde van Warmerdan het ‘AD-gezicht van de sportzomer’

“Af en toe denk ik: mijn hemel: waarom doe ik het? Alsof ik mijn gezin in de steek laat. Mijn dochter snapt veel te goed dat ze papa een tijd moet missen. Ik heb afgesproken om een vraag-antwoordspelletje te doen. Zij een vraag, ik het antwoord, de volgende dag ik een vraag, zij het antwoord.”

“Natuurlijk zullen er lastige momenten zijn. Zeker als ik dan foto’s zie, krijg ik het zwaar. Maar mijn vrouw zei laatst ook tegen haar: ‘Papa doet het werk wat hij het allerallerallerliefste doet.’ Om het modern uit te drukken: hashtag livingthedream”, vertelt Hidde in het Algemeen Dagblad.

Hoe dan ook kunnen Martha Frankenhuis en de kids apetrots zijn op hun man en vader, want Hidde van Warmerdam wordt een steeds bekendere naam in de wereld der sportjournalistiek.