Sterren op TV
Mart Hoogkamer

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 22 mei 2016

Mart Hoogkamer finalist Holland’s Got Talent

Mart Hoogkamer verraste vriend en vijand door tijdens de auditieronde van Holland’s Got Talent gewoon te zingen terwijl er vanwege een longontsteking bijna geen stem uitkwam. Desondanks wist hij zowel de jury als het publiek voor zich te winnen met zijn versie van het nummer Zij Gelooft in Mij van André Hazes.

Mart Hoogkamer finalist Holland’s Got Talent

Ook in de halve finale van de talentenjacht wist Mart opnieuw iedereen in de zaal te ontroeren. De achttienjarige Leidenaar koos opnieuw voor een Nederlands nummer: Liefde van Willy Alberti. Daarmee wist hij onder andere Johnny de Mol, de kleinzoon van de daadwerkelijke zangeres van het nummer, te ontroeren. 2016 moet voor de net volwassen geworden Hoogkamer zijn jaar worden.

Mart Hoogkamer heeft zijn talent voor zingen niet van een vreemde gekregen. Ook zijn vader, die overigens onder dezelfde naam door het leven gaat, is geen onbekende in de muziekwereld en verdiende zijn strepen als volkszanger.

Op zesjarige leeftijd was Hoogkamer junior voor het eerst aan de beurt aan de microfoon. “Toen liet ik de microfoon niet meer los”, zo sprak hij zich uit in een interview met het Leidsch Dagblad. Ook eindigde hij in 2008 als tweede bij het programma Kinderen zingen met Sterren.

Mart Hoogkamer en Leiden

Mart, die sinds april 2016 een relatie heeft, blijkt niet alleen voor zichzelf te zingen. De jonge zanger vindt het ook belangrijk dat zijn geboortestad Leiden niet vergeten wordt.

“Ik wil niet dat Leiden uisterft: de grote Nederlandse zangers komen uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht. Maar ik wil dat mensen straks zeggen: ‘Dat ventje, die Mart Hoogkamer, is het oogappeltje van Leiden'”, aldus Mart, die niet te beroerd is om vervolgens grote feesten in zijn stad te geven als hij het net zover geschopt heeft als André Hazes.

Mart Hoogkamer is te volgen via Instagram en Facebook.