Sterren op TV
Maroeska Heel Holland Bakt

Maroeska uit Heel Holland Bakt met het kookboek: Hoe Dan

Maroeska is bij Heel Holland Bakt een klasse apart. De zestigjarige is een ervaren bakker en vooral een zeer eigenzinnige. Koop je tegenwoordig in kookwinkels de meest vernuftige apparaatjes voor je bakprocessen, daar heeft Maroeska Metz lak aan. De ontwerper heeft haar eigen gereedschap en zal daarmee bij Heel Holland Bakt voor verrassingen gaan zorgen. Ze heeft zelfs al een kookboek op haar naam staan: Hoe Dan.

Van ontwerpen naar Heel Holland Bakt

In het dagelijks leven is Maroeska ontwerper en designer. Met lasapparatuur en stevig geschut gaat ze dan ook in haar werkplaats aan de slag om de mooiste dingen te maken. Bakken is voor haar een voortvloeisel van haar creatieve uitingen. De eindproducten, taarten, gebakjes of brood, voor haar zijn het kunstwerken. Een pré voor Heel Holland Bakt. En het is natuurlijk wel handig dat je bijvoorbeeld uitstekers of bakvormen helemaal zelf kunt maken, want zo krijg je unieke vormen.

De bakstijl van Maroeska zal in Heel Holland Bakt weinig poespas met zich meebrengen. Het moet strak en stoer zijn, zeg maar net zoals Maroeska eruit ziet als ze het huis van een appel gaat doorboren. Daar kun je een kleine en vriendelijke appelboor voor aanschaffen, maar Maroeska pakt liever een elektrische boor en drilt het klokkenhuis uit de appel. Het zal aardig wat stof doen opwaaien in de tent van Heel Holland Bakt.

Maroeska uit Heel Holland Bakt met kookboek Hoe Dan

Maroeska is getrouwd en heeft twee inmiddels volwassen kinderen. Met name zoon Arne komt regelmatig aanschuiven om de baksel op te eten. Voor haar deelname aan Heel Holland Bakt is Maroeska zich aan het specialiseren, zodat ze onder meer de crèmes steeds beter onder de knie krijgt. Toch geeft de zestiger volmondig toe dat de zenuwen door haar lijf gieren.

Ervaring heeft Maroeska uit Wormerveer in ieder geval voldoende. Ze schreef namelijk al een kookboek genaamd Hoe Dan. Dit boek is zelfs genomineerd voor Het Gouden Kookboek. Voor haar deelname aan Heel Holland Bakt schreef ze dit boek, waarin ze favoriete recepten uit zeven keukens deelt. Het boek is interactief, want van de 120 recepten zijn allemaal video’s gemaakt. Bij ieder recept staat een QR-code, waardoor je deze vervolgens op je mobiele telefoon kunt bekijken. De verwachtingen van Maroeska zijn dan ook hoog gespannen voor Heel Holland Bakt.

Bestel het kookboek  Hoe Dan hier