Sterren op TV
Marnix Knetemann Boer Zoekt Vrouw BZV

Marnix Knetemann in Boer Zoekt Vrouw

Marnix Knetemann is in Boer Zoekt Vrouw op zoek naar de liefde. Marnix is de zoon van Gerrie Knetemann. Gerrie werd bekend als wielrenner, maar het is al gauw duidelijk dat Marnix wat dat betreft niet in de voetsporen van zijn vader is getreden. In Boer Zoekt Vrouw gaat deze veertigjarige paardenfokker op zoek naar ware liefde.

Marnix Knetemann in Boer Zoekt Vrouw

Marnix Knetemann gaat in Boer Zoekt Vrouw op zoek naar de liefde. Marnix is veertig jaar oud en een echte paardenliefhebber. Marnix is tegenwoordig dan ook de trotse eigenaar van een paardenfokkerij. Marnix is afkomstig uit de Zaanstad en is de zoon van voormalig wielrenner Gerrie Knetemann, die in 2004 is overleden. Dat wielrennen heeft Marnix wel altijd gevolgd, maar eigenlijk had hij een passie die veel groter was. Toen hij vroeger de keuze kreeg tussen mee met zijn vader of naar de boerderij met opa, was Marnix er snel over uit.

“Ik ging wel mee naar wielerwedstrijden, maar soms stond ik dan met mijn rug naar de weg. In België waren namelijk ook koeien”, valt te lezen in een interview op de website van DELA van zo’n tien jaar geleden. “Ik heb wel gefietst hoor, en af en toe ging ik ook met mijn vader trainen. Maar je bent altijd “de zoon van”, dus gewoon lekker fietsen is er niet bij”, vervolgde hij. In tegenstelling tot Marnix is zijn zus Roxane wel de wielren-sport ingegaan.

Marnix Knetemann een echte boer

Marnix Knetemann is meer een echte boer. Meer dan tien jaar geleden nam hij al de boerderij van zijn opa en oom over met meer dan honderd koeien. Ook zijn vader Gerrie is nog even de eigenaar geweest van dat bedrijf. “De boerenslimheid had hij wel, net als ondernemingsgeest. Daar herken ik mezelf wel in. Maar het omgaan met de koeien en elke dag opnieuw de stallen schoonmaken, daar had hij minder mee.”

“Die liefhebberij heb ik waarschijnlijk geërfd van mijn opa. Maar als er visite kwam, liet mijn vader altijd trots het bedrijf zien. Dan verbaasde het me wat hij er allemaal over wist te vertellen. Wij hadden verschillende interesses, deden verschillende dingen. Maar hij liet mij in mijn waarde en andersom. Als we elkaar een handje konden helpen deden we dat”, aldus Marnix. De boer blijkt zeker geen makkelijke te zijn in de omgang, maar desondanks heeft hij toch aardig wat brieven van vrouwen voor zich gewonnen. Marnix komt voor de city trip bij Janneke terecht, maar vooral vanaf de kant van Marnix slaat de vonk niet over. Bij de reünie wordt duidelijk dat Marnix zijn hart heft verloren aan een vriendin die hij al erg lang kende.

De andere boeren in Boer Zoekt Vrouw zijn: Rudy, Remco en Jaap.