Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Marloes Nova is de ‘Leindinggevende’ vriendin van Jochem Myjer

We kennen hem als Jochem Myer. Maar deze energieke cabaretier heet eigenlijk Bernard Edward Jochem Mijjer. Naast dat hij komiek is, zien we Jochem Myjer ook op televisie als presentator, imitator en acteur. Ook is hij geen onverdienstelijk musicus. Hij begeleidt zichzelf op toneel vaak met piano, accordeon of viool. Jochem Myjer heeft een relatie met Marloes Nova. 

Van Geen Gemyer tot Gegabber

Jochem Myer studeerde ooit biologie in Groningen. Daar begon ook zijn carrière als cabaretier. In 1997 deed hij mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival, en won hij de eerste prijs. De studie biologie gaf hij al snel op om zich fulltime op zijn werk als cabaretier te storten. En met succes. Een jaar later stond hij op de planken met zijn voorstelling Gegabber, waarin hij onder andere vertelt dat hij eigenlijk de ultieme gabber is omdat hij steeds kaler wordt.

Wakker Worden Wakker Worden

Jochem Myjer vond dat er al genoeg slaapliedjes waren. Maar volgens de cabaretier waren er eigenlijk helemaal niet zoveel liedjes over wakker worden. De act ‘Wakker worden’ kent bijna iedereen wel, of je hebt de hilarische act wel een keer als ringtone voorbij horen komen. Dat veel mensen ook de tekst kennen ondervond Jochem Myjer zelf toen hij op een nacht wakker werd gezongen door een groepje studenten die uit volle borst de act onder zijn raam in zijn woonplaats Leiden opvoerden.

Succesvol kinderboekenschrijver

Naast een succesvolle carrière als cabaretier schrijft Jochem Mijer ook kinderboeken. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2015. Het boek met de titel ‘De Gorgels’ was meteen een succes. Het is vertaald naar het Duits en heeft een prijs gekregen van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Zijn tweede boek ‘De Gorgels en het geheim van de Gletsjer’ verscheen in 2019. Ook dit boek werd goed ontvangen en bekroond met meerdere prijzen.

Relatie met Marloes Nova

Zelf heeft Jochem Myer ook kinderen, samen met Marloes Nova, de zangeres van de band Soulvation. Ze hebben een dochter en een zoon. Hij vroeg haar ten huwelijk tijdens een voorstelling in Carré op 4 december 2009. Ook heeft hij samen met zijn vrouw de stichting Wakker Worden Wakker Worden opgericht. Deze stichting maakt zich hard om narcolepsie ofwel slaapziekte de wereld uit te helpen. Jochem Myjer noemt zijn vriendin vaak liefkozend ‘de Leidinggevende’. Marloes is naast zangeres ook MC, host, danseres en actrice. Ze was eerder te horen bij de groep Wonderland en Princess. Ze is ook bekend onder de naam ‘MC NOVA’, waarmee ze onder meer met DJ Tiesto en Armin van Buuren werkte en op grote festivals stond. Ze acteerde in commercials, korte films en af en toe soaps. Daarnaast sprak ze radiocommercails in voor grote merken. 

Samen gingen ze ook door moeilijke jaren toen in 2011 bij Jochem een ruggenmergtumor werd geconstateerd. Daarover zei hij later bij College Tour: ,,Je vrouw en kinderen zijn het belangrijkst, en niet het succes en niet het podium.”