Sterren op TV
Marlijn Weerdenburg advocaat Danni Lowinski

Marlijn Weerdenburg de flitsende advocaat Danni Lowinski

Marlijn Weerdenburg kan sinds het jaar 2015 niet meer ongezien over straat. Ze speelt de hoofdrol in Danni Lowinski op SBS 6 en deze serie wordt wekelijks door bijna een miljoen mensen bekeken. Bovendien zat Marlijn Weerdenburg in Wie is de Mol? en of het allemaal niet genoeg is timmert ze ook nog aan de weg als zangeres met haar bandje Miss Molly & Me.

Marlijn in Wie is de Mol? 2015

Een droom ging voor de 31-jarige Marlijn in vervulling toen zij te horen kreeg dat ze mocht deelnemen aan het vijftiende seizoen van Wie is de Mol?. In het ontzettend populaire programma van de AVROTROS ontpopte ze zich tot een van de favoriete deelnemers bij de miljoenen mensen die wekelijks naar WIDM keken. De Mol was Weerdenburg uiteindelijk niet en ook de winst ging aan haar neus voorbij. In de finale van Wie is de Mol? 2015 delfde Weerdenburg het onderspit tegen Rik van de Westelaken, presentator van de NOS, die daarmee ruim tienduizend euro won.

Waar had Weerdenburg haar selectie voor Wie is de Mol? 2015 aan te danken? Sinds 2013 speelt Weerdenburg de hoofdrol in Danni Lowinski. Danni Lowinski is een kapster, maar kan het maar moeilijk aanzien als andere mensen onrecht wordt aangedaan. Ze besluit daarom haar kapperscarrière op een laag pitje te zetten en gaat ze voor een dure rechtenstudie. De serie Danni Lowinski op SBS 6 telt inmiddels drie seizoenen en trok het laatste seizoen tussen de 700.000 en miljoen kijkers.

Marlijn Weerdenburg als Danni Lowinski

Met haar rol als Danni Lowinski is Weerdenburg als actrice dus definitief doorgebroken. Na haar deelname aan Wie is de Mol? zijn er nog meer deuren voor Weerdenburg open gegaan, zo bekende ze in Het Parool. Zingen kan Weerdenburg namelijk ook, dat doet ze in de band Miss Molly and Me, met Helge Slikker. “Ik heb jaren geprobeerd de band van de grond te krijgen. Dat gaat nu steeds beter en daar ben ik heel blij om. Wie is de mol? is echt een programma dat iets voor je kan betekenen.”

Rik van de Westelaken

Dat Wie is de Mol? een kantelpunt is geweest in het leven van Weerdenburg moge duidelijk zijn. Niet alleen is haar carrière in een stroomversnelling gekomen, ze hield er ook nog een goede vriend aan over. In Sri Lanka, waar WIDM 2015 plaatsvond, waren Van de Westelaken en Weerdenburg onafscheidelijk en ook na terugkomst bleven de twee elkaar opzoeken. Een relatie zullen de twee overigens nooit krijgen, aangezien Van de Westelaken op mannen valt. Op zakelijk gebied zijn Van de Westelaken en Weerdenburg wel een relatie met elkaar aan gegaan. Het duo is een filmscript aan het ontwikkelen. “Het idee kwam eigenlijk bij mij vandaan, Rik kwam bij mij eten en was zo enthousiast dat hij graag betrokken wilde zijn. Nu zijn we vier maanden verder met het proces. We zien wel wat ervan komt, al hoop ik natuurlijk op een groot succes. En nu stop ik met praten, voordat ik dadelijk weer mijn mond voorbijklets”, aldus de altijd vrolijke Weerdenburg in Het Parool. Praten doet Marlijn Weerdenburg wel continu als Danni Lowinski, dus daar zullen we nog genoeg van haar gaan horen.