Sterren op TV

Marlies van Ree de vrouw van Kees van der Staaij

Marlies van Ree is de vrouw van Kees van der Staaij, een Nederlandse politicus en lijsttrekker van de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij). Ze zijn getrouwd en hebben samen twee kinderen geadopteerd: Michael en Camila.

Marlies van Ree vrouw Kees van der Staaij

Over hun twee adoptiekids vertelde Marlies van Ree, geboren in Ede, al eens in het Reformatorisch Dagblad: “Zij konden niet bij hun biologische ouders opgroeien. Nu is het onze verantwoordelijkheid om hen zo veel mogelijk te laten voelen dat we van hen houden om wie ze zijn, niet om wat ze presteren.”

“We zijn ontzettend gezegend met Michael en Camila. Ze hebben allebei veel talenten, ze zijn lief, vrolijk. Ik denk vaak: Dat deze kinderen bij mij mogen wonen, dat er lampjes in hun ogen branden, dat ze het goed hebben… We hebben veel diepgaande gesprekken met hen gehad over het adoptieproces – en daardoor is de openheid alleen maar gegroeid.”

Kees van der Staaij en vrouw Marlies hebben twee adoptiekinderen

Naast moeder is Marlies van Ree natuurlijk ook de vriendin van Kees van der Staaij. ‘De vrouw van..’ wordt ze dan vaak genoemd. “Hoe ik daarnaar kijk, heeft alles te maken met mijn mensvisie. Elk mens is bijzonder, en in die zin zegt zo’n functie eigenlijk niet zo veel. Ik ben gewoon Marlies, die haar maatschappelijke en ouderlijke plichten heel serieus neemt.”

Zelf was Marlies van der Staaij jarenlang werkzaam als verpleegkundige, bijvoorbeeld op de afdeling cardiologie in het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda). Tegenwoordig is ze vooral te vinden bij Diakonos, een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve en terminale zorg. Ondertussen is ze terug in de boeken gedoken voor de opleiding psychologie aan de Open Universiteit.

Kees van der Staaij partijleider SGP

De in 1968 in Vlaardingen geboren Kees van der Staaij zit sinds 1998 in de Tweede Kamer namens de Staatskundig Gereformeerde Partij, waar hij sinds 2010 bovendien partijleider is. Daarmee is hij de langstzittende partijleider van de hele Tweede Kamer. Wat zal zijn vrouw Marlies van Ree toch trots op hem zijn!

Geplaatst door Marlies van Ree op Donderdag 12 oktober 2017

Zó trots op deze supervrouwen! Dochter Camila geslaagd voor haar VMBO en echtgenote Marlies voor bachelor Psychologie. #geslaagd #doorzetters

Geplaatst door Kees van der Staaij op Vrijdag 14 juni 2019