Sterren op TV
Mark Visser NOS Journaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Mark Visser presenteert het NOS Journaal

Mark Visser is een van de gezichten van het NOS Journaal. De vriendelijke presentator presenteert vanaf het voorjaar van 2016 de dagbulletins van het NOS Journaal. Dat is echter niet het enige wat de voormalig student Rechten aan de Erasmus University in Rotterdam doet. Visser werkt namelijk ook als redacteur voor de NOS, is radionieuwslezer en stelt zich als invaller nog altijd beschikbaar voor het Radio 1 Journaal.

Mark Visser als presentator van het Journaal

Het NOS Journaal kon wel wat vers bloed gebruiken en Mark Visser was, net als Winfried Baijens, de gelukkige. Sinds mei zien we hem voorbij komen als presentator van het NOS Journaal. “Een droom komt uit. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de radio, maar ik heb altijd de ambitie gehad om op televisie te presenteren. Fantastisch dat ik straks het NOS Journaal ga presenteren. Ik verheug me erop om mijn werk voor de radio te combineren met televisie”, zo sprak Visser toentertijd uit op de officiële website van de NOS.

Ook voordat Mark Visser promoveerde naar presentator van het NOS Journaal was de journalist al werkzaam bij de NOS. In 2007 kwam Mark daar terecht, in eerste instantie als redacteur en nieuwslezer voor de radio. Daarvoor had hij bij andere zenders al de nodige ervaringen op gedaan.

Mark Visser voor de NOS

Voordat de inmiddels 34-jarige Mark Visser aan de slag ging bij de NOS, was hij al bij verschillende partijen werkzaam geweest. Hij begon in 2002 bij de ANWB als presentator verkeersinformatie, waar hij uiteindelijk vier jaar bleef. Nog tijdens zijn baan als presentator bij de ANWB, ging Mark ook aan de slag bij Sky Radio als nieuwslezer.

Ook heeft Mark enige tijd gewerkt als presentator van TV West bij Omroep West. Saillant detail is dat Visser vroeger altijd al journalist wilde worden, maar dat hij toch koos voor een studie Rechten. Door zijn baan bij de ANWB kwam Sky Radio op zijn pad. Vanaf dat moment ging het balletje écht rollen.

Meer te weten komen over Mark Visser? Hij is te volgen via Twitter.