Sterren op TV
Mark van Eeuwen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 22 februari 2016

Mark van Eeuwen als politieman, Petrus en bodyguard

Mark van Eeuwen is een bezige bij. Waar hij de afgelopen jaren vooral bekend werd wegens zijn rol in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, is hij tegenwoordig veel meer dan dat. De in Warnsveld geboren acteur schittert momenteel ook in het theater, heeft een rol gekregen in de zesde editie van The Passion en laat vrouwen smelten met zijn rol in de politieserie Flikken Rotterdam.

Mark van Eeuwen in GTST

Van Eeuwen speelde tussen 2005 en 2015 in totaal in 675 afleveringen mee in de nog altijd goedscorende soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegenwoordig is Jack van Houten weliswaar niet meer te zien in de serie, de dagelijkse kijkers zouden hem graag terug hebben. Maar liefst 82 procent van de ruim 2800 stemmers liet onlangs in een poll op De Telegraaf weten Jack graag terug te zien komen.

Mark maakte in de serie, waarin hij ruim zeven jaar bijna non-stop te zien was, vanalles mee. Hij verliet de serie in 2012 en keerde in 2015 voor één aflevering terug in de langstlopende serie van Nederland. Tegenwoordig richt hij zich op zijn rol in Flikken Rotterdam als Dries van Weelden en op zijn rol in The Bodyguard als Frank Farmer.

Mark van Eeuwen speelt Petrus in The Passion

Een andere bezigheid van de soapie blijkt zijn rol in The Passion. Van Eeuwen was in 2016 in Amersfoort te bewonderen als Petrus in het muzikaal-bijbels evenement. De acteur gaf eerder in een interview met KRO NCVR al te kennen zichzelf ook wel als Jezus of Judas gezien te hebben, maar die rol bleek niet voor hem weggelegd. The Passion werd live uitgezonden op NPO 1.

Wil je ook helemaal niets meer missen over Mark van Eeuwen? Volg hem dan via Twitter.