Sterren op TV
Marjolein Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Marjolein van Till in Heel Holland Bakt

Marjolein van Till doet mee aan Heel Holland Bakt 2017. De brunette wil door haar ervaringen in de witte tent van HHB maar wat graag verder in het bakken. Daarom is ze inmiddels ook gestart met Wat bakt Marjolein.

De 27-jarige Marjolein woont samen met haar vriend Jasper. Daarnaast hebben ze nog een huisgenoot in Ameide, namelijk hun kat Emiel. Marjolein en Jasper kennen elkaar al ruim tien jaar. “Van de middelbare school. Hij zat in een parallelklas en ik vond het een hele leuke jongen.” Naast al het bakken richting Heel Holland Bakt werkt Marjolein bij als functioneel beheerder in een zorgorganisatie. “Ik zit dus vooral veel achter de computer. Mijn taak is om gebruikers te helpen wanneer het systeem hapert of vastloopt. Toch kan ik maar moeilijk stilzitten. Dan is het dus heerlijk om de keuken in te kunnen gaan en iets te maken.”

Marjolein wil na Heel Holland Bakt verder bakken

Het liefst zou ze haar huidige werk na het Heel Holland Bakt avontuur dan ook inruilen om veel meer in de keuken te kunnen staan. Dat vindt ze namelijk heerlijk. “Niet alleen met bakken, maar ook koken. Bezig zijn met eten is genieten. Ik kan dingen maken en bedenken. Het komt lang niet altijd zo uit als ik het in mijn hoofd heb, maar ik kan er wel mee bezig zijn. Dat is heerlijk ontspannend. Als het over bakken gaat word ik gewoon heel blij. Zeker als ik iets heb bedacht dat ik zo neer wil gaan zetten. Wanneer het vervolgens lukt, dan is het helemaal gaaf”, vertelt ze in haar introductiefilmpje van Heel Holland Bakt.

Ook Het Kontakt Alblasserwaard sprak met Marjolein over haar Heel Holland Bakt avontuur. “Ik ben een echte thuisbakker en heb geen technische onderbouwing. Bakken is gewoon echt mijn ding. Ik vind het leuk om mooie dingen te maken die óók nog lekker zijn. En iedereen wordt altijd blij van taart en gebak. Deelname aan Heel Holland Bakt is één groot avontuur. Het is ontzettend leuk om met een groep mensen die allemaal dezelfde passie hebben onderdeel te zijn van zo’n programma.” En dat terwijl ze zich op het allerlaatste moment pas inschreef voor Heel Holland Bakt.

“Ik twijfelde of ik het wel kon en durfde. Je komt toch op televisie en wilt iets goeds laten zien. Ik wilde graag weten wat kenners van mijn werk zouden vinden, dat gaf de doorslag. Ik dacht dat ik last zou hebben van de camera’s, maar die vergeet je zodra je bakt. Dan werk je met volle focus. Maar als je dan met je taart naar de jury moet en niets meer kunt doen en moet wachten op hun oordeel…. Dat is echt heel spannend.”

Marjolein wil haar grenzen verleggen bij HHB

Een specialiteit heeft Marjolein alvast richting Heel Holland Bakt. “Mijn specialiteit is de kwarktaart. Dat is ook het eerste waarmee ik in ben gaan zien dat ik geen pakjes hoefde te gebruiken. Dit kon ik helemaal zelf vanaf de basis maken. Ik zou mezelf omschrijven als een bakker die heel precies is. Ik houd ervan om vooraf alles klaar te zetten en een goede planning te maken. Zodat ik weet wat ik nodig heb en dan precies werken.” Daar zit voor Marjolein bij Heel Holland Bakt ook gelijk het gevaar, zo beseft ze zelf maar al te goed. “In de tent zijn de tijdsdruk en mijn precisie de valkuilen. Dat ik heel lang door kan gaan over een detail van een taart. Daar heb je denk ik niet de tijd voor in de tent van Heel Holland Bakt.”

Met haar andere hobby paardrijden probeert Marjolein haar hoofd helemaal leeg te krijgen. Want tijdens het bakken is het in haar hoofd flink druk. Dat moet ze bij Heel Holland Bakt dus zien uit te schakelen. “Ik probeer me te onderscheiden met smaken, zodat deze goed op elkaar afgestemd zijn. Het moet niet te zoet zijn of te zuur. En telkens de creativiteit proberen te vinden, zodat het geen standaard taart is. Het liefst wil ik altijd kijken wat je nog meer met zo’n taart kunt doen. Mijn doel is om in ieder geval de finale te bereiken. En daardoor gepusht te worden om te gaan zoeken naar de grenzen in je creativiteit en dat te bereiken binnen een beperkte tijd. Dat lijkt me ontzettend leuk.” En na Heel Holland Bakt wil Marjolein verder met bakken. Daarvoor is ze al begonnen met haar eigen website Wat Bakt Marjolein.

Marjolein van Heel Holland Bakt is ook te volgen via Facebook en haar eigen website.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie