Sterren op TV
Nick Marjolein Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Marjolein en Nick in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Marjolein en Nick doen mee aan Een Dubbeltje Op Zijn Kant. De aflevering van de twee is afkomstig uit 2014, het moment waarop Nederland net uit de economische crisis aan het krabbelen was. Dat gaat echter niet op voor Marjolein en Nick. De twee hebben al enorm hoge studieschulden en door de hoge uitgaven die ze maandelijks hebben, gaat het alleen maar slechter met de financiële situatie van het stel.

Marjolein en Nick in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Marjolein en Nick uit Een Dubbeltje Op Zijn Kant zitten in de financiële problemen. De 27-jarige Nick en 29-jarige Marjolein hebben de financiële situatie allesbehalve op orde. Als dan ook nog eens blijkt dat Marjolein hoogzwanger is en de twee op het punt staan om uit hun huis gegooid te worden, kan John Wiliams niets anders dan ingrijpen in de hoop dat de twee nog te redden zijn.

Nick en Marjolein zijn al acht jaar samen. De twee hebben een grote wens om kinderen te krijgen en vijf jaar nadat ze verliefd op elkaar zijn geworden, bezegelen ze de liefde met hun eerste kind. Een stabiele factor zijn zijn ouders echter niet. Tijdelijke banen, onafgemaakt studies en werkloosheid staan centraal. De twee stoppen zichzelf ook flink in de schulden, waardoor het ze niet meer lukt om de huur te betalen. Dat de twee allebei hun studie niet hebben afgemaakt en wel hebben genoten van een studiefinanciering zorgt er ook nog eens voor dat ze dat gehele bedrag moeten terugbetalen. Ze schatten dan ook een schuld van 60.000/70.000 euro schuld te hebben.

Marjolein en Nick diep in de schulden

Marjolein en Nick zitten diep in de schulden. Annemarie en John Williams zijn al bij heel veel gezinnen thuis geweest, maar deze situatie is wel heel ernstig. “Ik geloof niet dat wij een situatie hebben meegemaakt zo erg als die van jullie.” Zij schat hun totale schuld in op mee dan 80.000 euro. Hun inkomsten bestaan uit slechts toeslagen met een totaal van 955 euro.

Hun uitgaven daarentegen zijn veel hoger. Die zijn meer dan 2500 euro per maand waarbij al bijna 1500 euro aan huishoudelijke uitgaven. Een tekort van ruim 1500 euro in de maand. Aan het eind van de aflevering zien dat we Nick en Marjolein flink aan het werk zijn gegaan. Nick heeft nu een vaste baan, waardoor de 910 euro in het groen komen te staan per maand. Dat geld moet nu gebruikt worden om schuldeisers af te lossen.