Sterren op TV
Marjolein Je Eigen Droomhuis Tiny House

Auteur: Senna Reimink

Datum: 31 januari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Marjolein in Je Eigen Droomhuis met Tiny House

Marjolein is in Je Eigen Droomhuis te zien met een Tiny House. Met haar eigen Tiny House hoopt Marjolein erin te slagen om volledig zelfvoorzienend te kunnen leven. Daarmee is ze ook nog eens milieubewust. Toch was het in het begin helemaal nog niet zeker of Marjolein echt mee mocht doen aan het programma, omdat ze in eerste instantie als reserve op de lijst verscheen.

Marjolein in Je Eigen Droomhuis

Marjolein doet mee aan Je Eigen Droomhuis. Marjolein ziet zichzelf als een echte Tiny House pionier en is dan ook ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Ze wil het liefst zoveel mogelijk mensen duidelijk maken wat een duurzaam klein huisje kan betekenen en wil dergelijke huizen ook op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland mogelijk maken. In 2015 was het eindelijk zover en ging Marjolein aan de slag met haar eigen Tiny House, waar ze sinds mei 2016 woont.

Dat Marjolein, die eigenaar is van Marjolein in het klein, mee mocht doen aan Je Eigen Droomhuis was best een beetje verrassend. Ze weet namelijk nog goed dat ze in eerste instantie op de reservelijst werd geplaatst omdat het programma al voldoende projecten had. Toen er één project afviel, was het echter alsnog de beurt aan Marjolein en haar Tiny House.

Tiny House van Marjolein

Voordat Marjolein Jonker met haar Tiny House aan de slag ging, woonde ze in een ruime tussenwoning. Daar was ze echter niet gelukkig meer. Marjolein wilde maar wat graag aan de slag met een milieubewust bestaan en besloot een eigen Tiny House te laten maken.

In het Tiny House moet Marjolein volledig zelfvoorzienend kunnen leven. Ze heeft dan ook een ambitieus plan en heeft onervaren architectuur studenten aan het werk gezet om een ontwerp te maken. In Je Eigen Droomhuis zien we het uiteindelijke resultaat.

Marjolein in het Klein is te volgen via Facebook.

Eerder in Je Eigen Droomhuis:
Jan Willem en Marieke
Marco en Eline