Sterren op TV
Marit Boer Riks Boer Zoekt Vrouw

Marit maakt indruk op boer Riks in Boer Zoekt Vrouw

Marit heeft indruk gemaakt op boer Riks in Boer Zoekt Vrouw. Het begon vorig jaar allemaal met het sturen van een brief en inmiddels heeft ze de speeddate en de date met de boer al overleefd. Het is nu aan haar om samen met Riks af te reizen naar Canada om daar de volgende stap te zetten. Of dat succesvol wordt, gaan we in de komende weken merken.

Inhoudsopgave

Marit twijfelde lang over schrijven boer Riks

De brief van Marit was niet binnen één dag de deur uit, zo liet ze weten op de website van BZV. Alhoewel ze direct onder de indruk was van de spontane, grappige Riks, bleef een brief lange tijd uit. “Het duurde even voordat ik daadwerkelijk de brief heb geschreven, maar Riks bleef in mijn hoofd zitten en op zijn verjaardag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Riks een brief geschreven.”

“Toch nog tot het allerlaatste moment gewacht om de brief op de post te doen. Ik twijfelde of dit wel iets voor mij was; zo voor de camera’s, jezelf kwetsbaar opstellen voor heel Nederland. Maar het gevoel was te sterk om de brief niet te posten”, vertelde Marit.

Marit op speeddate en date in BZV

Of Marit inmiddels spijt heeft van haar actie om een brief te schrijven naar boer Riks, is niet bekend. Ze kwam de speeddate zonder problemen door en daar vertelde ze waarom ze had geschreven. “Ik dacht: Wat een onwijs leuke vent en droge, leuke humor. In het begin moest ik nog wel een beetje wennen aan je accent. Nou, het valt mee. Ik heb een paar keer de filmpjes teruggekeken. Ik ben aan het oefenen.” Waarom ze schreef, is duidelijk. “Hij heeft wat stoers over zich. En die humor spreekt me aan. Gewoon ook een lieve man.”

Bij de date was het tijd om een workshop worst maken te krijgen. Ook daar sprak Marit weer over de boer. “Wat ik het leukste vind aan Riks, is zijn lach en zijn pretoogjes. Toch wel iets waar ik blij van word”, vervolgde de roodharige, die ook een andere eigenschap van Riks kan waarderen. “Normaal ben ik degene die gewoon even ‘n steek onder water geeft of net even die opmerking maakt. Het is ook wel fijn als iemand anders dat even een keer terug doet en je even op je plaats zet.”

Marit mee naar Canada

Marit heeft al vanaf het eerste moment een goede connectie met boer Riks en dat zien we ook terug op het moment dat ze in Canada is gearriveerd. Waar Eline en Claudia echt nog even lijken te moeten landen, kijkt Marit er gelijk naar uit om aan de slag te gaan op de boerderij. Ze heeft geen enkel probleem met het melden van de koeien en maakt graag een lolletje en daar haalt ze wellicht wel pluspunten mee binnen. Marit bleef alleen over met Riks en ging met hem op citytrip. Daar kreeg ze te horen dat Riks te weinig voor haar voelde om echt met haar door te gaan. Marit keerde dan ook terug naar huis.