Sterren op TV
Mario Raadwijk The Voice of Holland Re-Play

Mario Raadwijk na Re-Play in The Voice of Holland

Mario Raadwijk doet mee aan The Voice of Holland 2016. Daarmee keert hij terug in de spotlights, want Mario was jarenlang te bewonderen in de groep Re-Play. In TVOH zal Raadtje solo proberen om de jury te overtuigen.

Mario Raadwijk in Re-Play

In 2003 kwam Raadwijk bij Re-Play. De R&B groep was in de jaren daarvoor zeer succesvol geweest met absolute tophits zoals Kijk om je Heen, Ala day, Never Nooit Meer en Weet dat ik van je Hou. De laatste twee nummers werden gezonden samen met Gordon. De groep bestond uit Alwin Burke, Henk Waarde, Samuel de Wit en Mark Dakriet. Dakriet besloot in 2003 echter eruit te stappen en Mario Raadwijk kwam toen als vervanger.

Zo draaide Re-Play door, maar wel zonder het grote succes. Er werden nog eens drie albums gemaakt die de Album Top 100 zouden halen en ook drie singles die de hitlijsten haalden, daar zaten alleen geen grote knallers meer tussen. Dat wil niet zeggen dat het geen succesvolle periode was voor Raadwijk. Zo mocht hij zingen tijdens het 25-jarig jubileum van Koningin Beatrix en stonden ze in het voorprogramma van Lionel Richie. En ook solo liet Mario zich al regelmatig zien voor The Voice of Holland. Wat te denken van dit nummer van André Hazes.

In 2011 besloot Raadwijk uit de groep te stappen. Dit besluit nam hij na rijp en lang beraad. Hij wilde zich gaan richten op andere doelen in zijn leven. “Re-Play is, door haar lange bestaan, een echte vriendenploeg geworden en het doet altijd zeer als je afscheid moet nemen van een vriend, ook al is dat dan in dit geval muzikaal. De overige groepsleden kennen Mario echter goed genoeg om te weten dat hij bewust deze keuze heeft gemaakt en respecteren dit volledig, hoe jammer ze het ook vinden.” Re-Play ging enige tijd verder met drie man, voor Dakriet in 2015 terugkeerde.

Mario Raadwijk solo in TVOH

Mario Raadwijk noemt zichzelf inmiddels ‘Raadtje’ en is de afgelopen jaren allerminst gestopt als artiest. Hij is zanger, presentator en coach. De Amsterdammer met Surinaamse roots stond op zijn negende al op het podium in de opera Werther, daarna volgden meer theaterproducties zoals De Naam van de Maan. Zo rolde zijn zangcarrière door en via Re-Play kwam hij vervolgens weer zelfstandig op het podium te staan.

De afgelopen jaren nam Mario diverse nummers op en nu zal Raadwijk dus zijn kunsten gaan tonen bij The Voice of Holland. Er lijkt op voorhand geen twijfel over te bestaan of de juryleden van TVOH gaan draaien, maar welke? En voor welke coach zal Mario Raadwijk kiezen in The Voice of Holland. Dat ontdekken we tijdens zijn blind audition op vrijdag 18 november.

Geplaatst door Mario Raadwijk op maandag 14 november 2016

Na lange lange lange tijd weer eens hardgelopen! Niet gefocused op het hardlopen, maar op het klaarleggen van mijn trainingspak. En… wég drempel! ????

Geplaatst door Mario Raadwijk op woensdag 9 maart 2016

#merrychristmas op naar 2016!!!

Geplaatst door Mario Raadwijk op zondag 20 december 2015