Sterren op TV
Marijn de Vries Tour de France

Marijn de Vries na wielrenner weer journalist

Voormalig wielrenster Marijn de Vries is in de zomer van 2016 een van de vaste gasten van het programma De Avondetappe bij de NOS. Daar zal ze, met Herman van der Zandt en Dionne de Graaff als presentators, haar licht laten schijnen over de prestaties van de renners. Naast dat Marijn bekend werd als wielrenster, kun je haar ook kennen als columnist, spreekster, journalist en ambassadeur. Tegenwoordig noemt De Vries zichzelf een hobbyfietser. Dat noemen wij dus een bezig bijtje!

Marijn de Vries de wielrenster

Het verhaal van de in Sleen geboren Marijn de Vries is een opmerkelijke te noemen. Waar sporters normaliter al van jongs af aan trainen om het hoogste niveau te kunnen behalen, begon De Vries haar profcarrière pas op haar dertigste. Twee jaar nadat ze haar eerste rondje reed op een racefiets. Haar carrière als wielrenster begon daarbij als een journalistiek experiment. Marijn was benieuwd of het op je dertigste nog mogelijk is om een topsporter te worden. Uiteindelijk groeide ze zelf uit tot het levende bewijs dat dat mogelijk is.

De inmiddels 37-jarige Marijn de Vries heeft in haar carrière voor verschillende ploegen gereden. Zo zagen we haar tussen 2010 en 2012 bij Leontien.nl, vertrok ze een jaar later naar Lotto-Belisol Ladies, was ze in 2014 deel van Giant-Shimano en sloot ze in september 2015 haar carrière af bij Parkhotel Valkenburg. Een van de momenten die menig wielrenliefhebber zich kan herinneren, is het moment waarop De Vries foto’s deelde na een sleutelbeenbreuk. Door een valpartij tijdens de Omloop van Nieuwsblad ging het mis voor Marijn en werd er een plaatje op haar sleutelbeen gezet.

Marijn de Vries is weer journalist

Ook buiten het wielrennen kun je Marijn de Vries werkelijk overal tegenkomen. De voormalig sidekick in Studio Tour van de NOS is namelijk ook columnist, spreekster, journalist en ambassadeur. Als columnist kruipt ze regelmatig in de pen voor onder andere Trouw, cycling.be en De Stentor.

Wat betreft ambassadeur is ze betrokken bij Trek Bicycle Benelux. Ook zou je Marijn kunnen kennen van haar boek Vrouw & Fiets, handboek voor de fietsende vrouw. Dat boek schreef ze samen met Nynke de Jong. Marijn de Vries heeft overigens een relatie met Frank Lankman.

Marijn de Vries is te volgen via Facebook, Instagram en Twitter.