Sterren op TV
Marije Knevel, dochter Andries Knevel

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Marije Knevel is de dochter van Andries Knevel

Marije Knevel is de dochter van Andries Knevel, presentator van de EO. Zelf is Marije ook zeer actief in de mediawereld, want ze maakt onderdeel uit van het imperium van Nikki Plessen en ze is weer werkzaam bij RTL Boulevard als Eindredacteur.

De dochter van Andries Knevel: Marije

Marije Knevel is dus de dochter van Andries Knevel. Ze heeft nog twee broers, Herman en Martijn. Haar moeder – en dus vrouw van Andries Knevel – is Rietje. Marije heeft het pad van haar vader carrièretechnisch het meest gevolgd. Na een opleiding Journalistiek heeft Marije haar draai behoorlijk gevonden in de mediawereld. Inmiddels woont ze in Amsterdam, nadat ze opgroeide in Naarden, en heeft ze een CV om trots op te zijn. Marije Knevel deed werkzaamheden voor de VARA, RTL, NOS, BNN en ook bij de omroep van haar vader Andries: de Evangelische Omroep. Inmiddels is Marije alweer enige tijd hoofdredacteur bij YoursToday.com, het online kanaal met dagelijks video’s uit de modewereld.

Voordat Marije aan de slag ging voor Nikkie Plessen was ze ook regelmatig voor RTL op pad. Ze was voor RTL Boulevard namelijk lifestyle redacteur. Dat de dochter van Andries Knevel voor het roddelprogramma werkte zorgde niet voor veel enthousiasme bij het gezinshoofd. Andries gaf er niet naar te kijken, maar zich evenmin zorgen te maken. “Ja, mijn dochter Marije werkt er momenteel als lifestyleredacteur, dat klopt. RTL Boulevard is natuurlijk een tikkie anders dan de EO, maar qua normen en waarden zit het wel goed bij haar. Daar maak ik me geen zorgen over. En of ze daar blijft…”. aldus Andries Knevel in het Algemeen Dagblad in 2014.

In 2016 ging het gezin Knevel overigens door een moeilijke tijd. Andries liep tijdens een reis in Bolivia een legionellabesmetting op. Hij lag vervolgens wekenlang op de intensive care en dus was het voor de familie een spannende periode die uiteindelijk gelukkig goed is afgelopen.

Marije Knevel in Toen Was Geloof Heel Gewoon

In het nieuwe EO-programma Toen Was Geloof Heel Gewoon is er ook een rol voor Marije Knevel ingeruimd. Andries Knevel ging in deze reeks op onderzoek uit om te ontdekken hoe het geloof in Nederland de afgelopen vijftig jaar zo heeft kunnen veranderen. In zijn zoektocht zoekt Andries het heel dicht bij. Zo gaat hij langs bij zijn oude kerk en laat hij zijn dochter Marije interviewen. Hoewel hij wel bij het gesprek aanwezig is, worden de vragen door iemand anders gesteld.

In Toen Was Geloof Heel Gewoon met Marije Knevel komen onder andere de dinosauriërs ter sprake. In haar kindertijd mocht ze daar namelijk niet mee spelen. “Ik ben opgevoed met het idee, maar hier hebben we een meningsverschil over, dat dinosauriërs er niet waren. Dus ik snapte nooit, wat ik dan met dinosaurussen moest. Ze hebben speelgoed van dinosauriërs, maar die hebben toch niet bestaan? Daar had ik als kind wel een struggle mee en wist niet goed hoe ik daar mee om moest gaan.” Andries ontkende overigens dat hij zijn kinderen verboden had met de dieren te spelen, ondanks dat ook zijn zoon dit had aangegeven.

Marije Knevel en de zoon van Peter R. de Vries?

In maart 2018 werd Marije Knevel opeens landelijk nieuws. Het roddelblad Weekend bracht namelijk naar buiten dat ze een relatie zou hebben met Royce de Vries. Wie? Inderdaad de zoon van Peter R. de Vries. Zouden Andries Knevel en Peter R. de Vries zodoende opeens familie gaan worden? De twee zouden al enige weken aan het daten zijn, aldus insiders. Via een Instagram-verhaal geeft ze geen duidelijk antwoord of er enige waarheid in het verhaal zit. Wordt vervolgd dus.

Volg Marije Knevel ook op Instagram.