Sterren op TV

Marieke van der Plas de vriendin van Sander Dekker

Marieke van der Plas is de vriendin van Sander Dekker, een Nederlandse politicus namens de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie). Sinds 26 oktober 2017 is hij de minister voor Rechtsbescherming in Kabinet Rutte-III.

Marieke van der Plas vriendin Sander Dekker

Marieke van der Plas is geboren in Katwijk. Ze studeerde pedagogische wetenschappen en zat vanaf haar vijftiende al in verschillende bestuursfuncties. Later startte ze een eigen bedrijf op CuraƧao, was ze consultant bij Stichting Liduina en manager Zorg, Welzijn en Sport bij het CAOP in Den Haag.

Sinds 2017 is Marieke van der Plas algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, de KNGU. De vriendin van Sander Dekker is dan ook erg sportief ingesteld: met name in het wielrennen is ze zeer bedreven.

Marieke van der Plas algemeen directeur Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Den Haag FM schreef al eens over de vriendin van Sander Dekker: ‘Van jongs af aan is zij enthousiast sporter. In haar tienerjaren turnde zij bij de SKR. Nu is zij fervent wielrenner. In 2015 fietste zij met veertig andere amateurrenners de volledige Tour de France.’

Sander Dekker minister voor Rechtsbescherming in Kabinet Rutte III

Sander Dekker woont al jarenlang samen met zijn vriendin Marieke van der Plas, al zijn ze (nog) niet getrouwd. Sindsdien pakken ze qua avondeten in het weekend flink uit: doordeweeks niet, want Marieke heeft ook een drukke baan, vertelde Sander eens aan het DHC. “Dan zetten we lekkere hapjes neer en drinken we er een borrel bij. Of mijn vriendin goed kan koken? … Daar kan ik niet te veel over zeggen”, lacht hij.

Gelukkig zit het ondanks beperkte kookkwaliteiten bij beiden nog altijd helemaal snor tussen de twee!