Sterren op TV

Marieke Struijk van Bergen de vrouw van Kees Raat

Marieke Struijk van Bergen is de vrouw van Kees Raat, een Nederlandse televisiekok van onder meer 24Kitchen in het programma Hollandse Bakkers. De twee zijn al enorm lang samen en hebben ook al samen kinderen op de wereld gezet.

Marieke Struijk van Bergen vrouw Kees Raat

Marieke Struijk van Bergen is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze ook nog steeds woont. Ze is het brein achter IMC On Tour, dat gastlessen voor kinderen organiseert over aansprekende beroepen.

Op de website van IMC valt te lezen: ‘Tijdens de gastlessen komen de kinderen in aanraking met gemotiveerde professionals, maken ze kennis met kinderen die ook in Nederland wonen, kunnen zij hun nieuwsgierigheid uitleven en plezier beleven. Zo kunnen ook vluchtelingenkinderen en andere nieuwkomers bouwen aan hun toekomstperspectieven, zelfvertrouwen en verbinding met onze samenleving.’

Kees Raat chocolatier en televisiekok

Kees Raat maakte als chocolatier vooral naam met zijn chocolade- en ijswinkel Metropolitan, in de Warmoesstraat in Amsterdam. Later schreef hij ook nog een boek genaamd Chocoladebijbel. Daarin staan veel nieuwe recepten die hij vooral thuis bedacht.

“Mijn vrouw Marieke Struijk van Bergen heeft het soms zwaar te verduren gehad met de rotzooi in huis. De keuken lag vol noten, cacao, bloem en verschillende huishoudelijke apparaten”, liet Kees optekenen in zijn boek Chocoladebijbel.

Kees Raat in Hollandse Bakkers op 24Kitchen

Kees Raat, wiens specialiteit de crème brûlée met chocolademarshmallow is, is één van de chefs die te zien zijn in het programma Hollandse Bakkers op 24Kitchen. Wat zal zijn vrouw Marieke Struijk van Bergen (met een rammelende maag) trots op de bank meekijken!