Sterren op TV
Marieke Elsinga RTL Late Night

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 september 2015

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Marieke Elsinga verruilt Q-Music voor RTL Late Night

Marieke Elsinga wordt het nieuwe gezicht van RTL Late Night. Lang leek ze een ‘anoniem’ bestaan te gaan leven, tot ze doorbrak bij Q-Music. Inmiddels gaat Elsinga dus van de radio alweer naar de televisie, want ze wordt de opvolger van Luuk Ikink. Die gaat op zijn beurt namelijk weer naar RTL Boulevard.

Tot aan haar 25ste had het er alle schijn van dat Marieke Elsinga een vrij anonieme job zou krijgen. Na een reis door Zuidoost Azië en een baan als International Project Coördinator bij CityFilm nam ze een rigoureuze beslissing. Ze nam ontslag en ging voor een carrière in de radio- en televisiewereld.

De sprong in het diepe heeft Marieke Elsinga geen windeieren gelegd. Inmiddels heeft ze haar eigen radioshow bij Q-Music, toch het tweede radiostation van Nederland. Voordat ze bij Q-Music aan de slag mocht moest ze natuurlijk eerst kleinere klussen aannemen. Ze investeerde in haarzelf, zodat ze haar ambitie kon verwezenlijken.

Inhoudsopgave

Marieke Elsinga wint Qcollege van Q-Music

Marieke Elsinga werkte bij een barista in Amsterdam om het allemaal te kunnen bekostigen, terwijl ze vlieguren maakte bij MeerRadio en AmsterdamFM. Haar carrière in de radio- en televisiewereld maakte een grote stap voorwaarts toen Marieke Elsinga Qcollege won.

Qcollege is een wedstrijd van Q-Music waarbij de winnaar of winnares een eigen radioprogramma krijgt bij de radiozender en tevens kan rekenen op begeleiding om zo een professionele radiopresentator te worden. Het overkwam Marieke Elsinga in het seizoen 2012-2013. Sindsdien heeft Marieke dus haar eigen radioshow, in het weekend. Op zaterdag en zondag presenteert ze haar eigen show tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Daarnaast gaat ze ook als verslaggever op pad voor haar collega’s Mattie & Wietse en doet ze het nodige werk als video-reporter.

Marieke Elsinga oefent volop bij RTV-NH

Bij sommige vrouwelijke stemmen weet je dat ze er qua uiterlijk ook goed uit moet zien. Bij Marieke Elsinga is dat ook het geval. Niet alleen haar stemgeluid is prettig, ook over haar figuur hoeft ze zich niet te schamen! Dat ontdekte ook RTV NH. Sinds september 2015 is Marieke Elsinga als presentator aan de slag bij de regionale omroep. Ze presenteert het programma NH Leeft en trekt hiervoor twee keer per week de provincie Noord-Holland in. Dat is uitstekend nieuws, want nu kunnen we Marieke Elsinga niet alleen horen op de radio, maar ook zién op televisie. Aangezien ze dit alles in slechts een paar jaar tijd heeft bereikt verwachten wij dat het een kwestie van tijd is voordat de 29-jarige schone te zien is op de landelijke televisie!

Elsinga opvolger Luuk Ikink bij RTL Late Night

Vanaf het najaar van 2016 is het voor Marieke Elsinga echt raak met haar baan bij RTL Late Night. De dertigjarige wordt de sidekick van Humberto Tan, deze rol was tot dusver weggelegd voor Luuk Ikink. “,Dit is voor mij een hele nieuwe wereld en die stap ik letterlijk vandaag in. Een week of drie geleden hebben we een kopje koffie gedronken en lekker op een terras gezeten. Dat was onwijs leuk. Het is een rollercoaster waar ik in zit”, laat ze weten aan het Algemeen Dagblad. “Ik ga het echt niet perfect doen en ik ben ook geen Luuk. Ik ben wie ik ben en we gaan het zien.”

Marieke Elsinga is ook te volgen op Twitter en Facebook!