Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 januari 2021

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Margriet Alkemade-Baalmann de vrouw van Leo Alkemade

Margriet Alkemade-Baalmann is de vrouw van Leo Alkemade, een Nederlandse acteur en cabaretier. Ze hebben samen vier kinderen. Leo Alkemade is onder meer op de buis als teamcaptain in de spelshow Iedereen is van de wereld.

Margriet Alkemade-Baalmann vrouw Leo Alkemade

Leo Alkemade heeft met zijn vrouw Margriet Alkemade-Baalmann drie zoontjes (Kars, Boris en Mick) en één dochter (Liselot). Een druk leven als papa dus, maar in een interview met de Vriendin vertelde Leo daar al eens over: “Mensen vragen altijd aan mij: hoe doe je dat toch met vier kinderen? Hoe houd je het vol? Hoe krijg je alles geregeld? Mijn vrouw Margriet en ik helpen hen, zij helpen elkaar. Tuurlijk zijn het tropenjaren, maar ik klaag niet. Van één naar twee kinderen was wennen. Maar daarna doe je nummer drie, ja zelfs vier er moeiteloos bij.”

Leo Alkemade en Margriet hebben vier kinderen

Overigens was het stichten van zo’n groot gezin geen vooropgezet plan. “Margriet en ik waren net een jaar getrouwd toen ze zwanger bleek van Mick. Qua planning kwam hij eigenlijk iets te vroeg. Ik wilde het liefst eerst carrière maken en financieel alles op orde hebben voordat we aan kinderen zouden beginnen. Dat liep dus anders. Na Mick dachten we: nu pakken we door. Een jaar later werd Kars geboren. Met twee kinderen was ons gezin compleet, dachten we, tot Margriet opnieuw zwanger bleek van Boris. Oké, nog ééntje dan. Maar dan is het mooi geweest.”

Uiteindelijk liet Leo Alkemade zich steriliseren, maar vlak daarvoor beleefden hij en zijn vriendin Margriet Baalmann nog één nachtelijk avontuurtje. Dat bleek voldoende voor de uiteindelijke komst van toch nog een vierde kleine; dochtertje Liselot.

Leo Alkemade in Iedereen is van de wereld

Leo Alkemade is te zien geweest in uiteenlopende series en spelshows als Komt een man bij de dokter, Sluipschutters, Goede Tijden, Slechte Tijden, Foute Vrienden en Expeditie Robinson. In 2021 schittert hij als teamcaptain in het televisiespel Iedereen is van de wereld, waarin hij het opneemt tegen de teams van rivale Britt Dekker.

De inzet per vraag is een x-aantal kilometers dat hun teamgenoot, een onbekende Nederlander die een verre wereldreis wil gaan maken, mag gaan afleggen tijdens hun trip. Gelukkig voor vrouw Margriet Alkemade-Baalmann en hun vier kinderen blijft Leo Alkemade zelf wel gewoon in ons kikkerlandje!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Alkemade (@leoalkemade)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Alkemade (@leoalkemade)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Alkemade (@leoalkemade)