Sterren op TV
Margreet Spijker presentatrice Ons Goeie Geld

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 13 juli 2017

Margreet Spijker journaliste, nieuwslezer en presentatrice Ons Goeie Geld

Margreet Spijker is de presentatrice van Ons Goeie Geld en eerder bekend als nieuwslezer van het RTL Nieuws. Tegenwoordig komt de in Zwolle geboren Margreet regelmatig voorbij bij WNL. Ook daarbuiten is ze zich aan het ontwikkelen en na Opiniemakers op NPO 2 is ze ook het gezicht geworden van Ons Goeie Geld, waarin ze uitzoekt hoe we in Nederland ons geld uitgeven, hoeveel we uitgeven en wat we zoal verdienen.

Inhoudsopgave

Margreet Spijker als journalist

Margreet Spijker kwam nadat ze haar havo-opleiding had afgerond terecht op de Academie voor de Journalistiek in Kampen. Ondanks dat ze die studie nooit afrondde, heeft ze het wel ver geschopt als journaliste. In gesprek met De Volkskrant legde Spijker al eens uit waarom ze haar diploma nooit gehaald heeft.

“Ik heb de journalistenschool (in Kampen, red.) gewoon doorlopen – mijn afstudeerscriptie stond ooit nog integraal in Dagblad Trouw – maar ik heb het niet afgerond. Ik vond het zo onterecht en frustrerend dat ik het in eerste instantie niet haalde, dat ik het op eigen kracht wilde doen. Inmiddels heb ik wel bewezen dat ik het kan, ze zouden eigenlijk het diploma alsnog moeten opsturen, haha.” Het is duidelijk dat Margreet zich niet klein heeft laten krijgen.

Margreet Spijker als presentatrice

Margreet Spijker ging al gauw na haar studie aan de slag als presentatrice bij Radio 10 en RTV Noord-Holland. Daarna volgden onder meer Radio 2, Veronica’s Nieuwslijn, RTL Nieuws en Editie NL. Jarenlang was Margreet één van de vaste gezichten bij RTL Nieuws, totdat ze in februari 2014 plotseling te horen kreeg dat ze moest vertrekken. Als reden kreeg Margreet te horen dat RTL Nieuws een andere weg wilde bewandelen. Zelf heeft ze zich er nooit bij neergelegd.

“Het is een raadsel waarom ik weg moest. Het is nu bijna een jaar geleden; het was rond Valentijnsdag dat ik het hoorde, waardoor mijn valentijnsdagen altijd wel een beetje beladen zullen blijven. Maar het heeft voor mij daarna eigenlijk bijzonder goed uitgepakt.” Sindsdien is ze namelijk onder meer aan het werk gegaan bij de theatertour van Karin Bloemen en ging ze aan de slag bij WNL, waardoor ze onder meer te zien is bij WNL op Zondag. Ook presenteert ze steeds vaker programma’s bij NPO2, waaronder Opiniemakers en Ons Goeie Geld.

Margreet Spijker presentatrice Ons Goeie Geld

Margreet Spijker is de presentatrice van Ons Goeie Geld. Ze is op pad gegaan om erachter te komen hoeveel geld we in Nederland zoal verdienen, wat we zoal uitgeven en waar we absoluut niet zonder kunnen. Per aflevering worden twee bijzondere stellen onder de loep genomen. Waar geven zij hun geld zoal aan uit en hoeveel geld verdienen ze eigenlijk?

Margreet Spijker is te volgen via Facebook en Twitter.