Sterren op TV
de reunie

Marceline, Herman en Thijs van Eerste Leidse Schoolvereniging in De Reünie

Marceline, Herman en Thijs uit klas 6 van de Eerste Leidse Schoolvereniging zijn te zien in De Reünie. De drie hebben al heel wat meegemaakt in hun leven en komen nu weer bijéén met de rest van de klas uit 1972 om daarover te spreken. Uiteraard komen ook andere klasgenoten van de ELS aan het woord. Deze aflevering van De Reünie is op zondag 11 juni 2017 te zien bij NPO1.

Marceline in De Reünie

Marceline was in 1972 één van de meisje in klas 6 van de Eerste Leidse Schoolvereniging. Ze hield zich altijd het liefst bezig met de wetenschap en heeft inmiddels vele jaren studeren erop zitten. Ze studeerde Geneeskunde en is inmiddels afgestudeerd als arts. Ze houdt zich bezig met hersenvliesontstekingen. Ze heeft al vele kinderen in Zuid-Afrika geholpen die met een hersenvliesontsteking te maken hebben gehad.

Daar, in Zuid-Afrika, heeft Marceline ook de liefde van haar leven leren kennen: Mpho Tutu. Hun huwelijk werd groot nieuws toen bleek dat Mpho Tutu vanwege het trouwen met een vrouw niet langer geestelijke mocht blijven. De Anglicaanse kerk verbood dat aan de dochter van Desmond tutu, waardoor ze haar priesterschap verloor.

Herman van ELS

In De Reünie maken we ook kennis met Herman Klaassen. Hij is een heel andere kant opgegaan. Herman is al jaren actief als drummer en tegenwoordig doet hij dat in de band The Hank Five, waarmee hij stad en land afreist om optredens te geven. In die band zit toevallig ook een Bekende Nederlander. Nico Dijkshoorn, die we vooral kennen als columnist, is de zanger en gitarist van de band. Nico liet al weten dat hij zijn carrière in de muziek eigenlijk écht te danken heeft aan Herman.

Thijs in De Reünie
Van de klasgenoten die al bekend zijn, weten we ook dat Thijs voorbij komt. Hij is geen arts geworden en heeft het ook niet gemaakt in de muziek. Daarentegen kan Thijs wel aardig voetballen en dat doet hij al zijn hele leven bij ASC. Met alle spelers daar onderhoudt hij nauwe banden; het zijn vrienden voor het leven. In de aflevering van zondag 11 juni 2017 komen we alles te weten over Marceline, Herman, Thijs en de andere leerlingen uit klas 6 van 1972 van de Eerste Leidse Schoolvereniging.