Sterren op TV
Marcel Heel Holland Bakt

Marcel van Langen in Heel Holland Bakt 2016

Marcel van Langen gaat positief Heel Holland Bakt in. De app-ontwikkelaar uit Rhenen houdt wel van creatief bezig zijn en dat wil hij ook in zijn taarten laten terugkomen. Zo gaat Marcel op voor de Beste Thuisbakker van Nederland 2016.

Als je niet beter zou weten, dan denk je dat Marcel altijd in de tent van Heel Holland Bakt werkt. Een volledig witte zolderruimte, met blauw en roze accenten zorgt voor een zeer fris kantoor. Daar maakt Marcel appjes. De 44-jarige is namelijk freelance ICT’er. “Ik ontwikkel en ontwerp internettoepassingen voor klanten. Ik vind het vooral leuk om creatief samen met klanten na te denken wat voor hun de beste oplossing is. Luisteren naar hun probleem en dat uiteindelijk vertalen in een technische oplossing”, zo vertelt hij in het introductiefilmpje van Heel Holland Bakt.

Marcel een echt familemens

De inwoner van Rhenen komt oorspronkelijk uit Kampen en is getrouwd met Simone Hilhorst. Ze hebben samen drie kinderen, waarvan de middelste Morris is overleden. “Het is voor ons al aardig wat jaartjes geleden. Hij is er gewoon altijd. Het is ook leuk en fijn om over hem te praten. En dat blijven we ook gewoon doen.” In de tuin is onder meer ruimte in gericht voor een kippenren. “Ik ben echt een familiemens en ik vind het leuk om met mijn gezin dingen te doen. Het fijne aan mijn werk als freelancer is dat ik vrij veel tijd heb om thuis te zijn en daardoor echt betrokken te zijn bij het leven van mijn kinderen.”

Marcel creatief in Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is de keuze geworden van Marcel, maar hij had ook aan andere creatieve programma’s mee kunnen doen. “Ik ben een heel optimistisch mens, ik zie overal het positieve van in. Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn en dat vind ik in verschillende dingen. Dat vind ik piano spelen, in schilderen en in mijn werk. Maar bakken is wel echt iets bijzonders. Het geeft je de mogelijkheid om iets te maken, wat eigenlijk maar eventjes bestaat. En waar je echt even van kunt genieten.”

“Ik vind het daarnaast erg leuk om te mountainbiken. Lekker het bos in, even eruit. Datzelfde heb ik met hardlopen. Ik vind het leuk om juist offroad te lopen. Even helemaal weg en even lekker moe worden.”

Marcel wil risico’s nemen in HHB

En in de tent van Heel Holland Bakt wil Marcel tot het randje gaan. “Ik vind het leuk om altijd iets extra’s te vinden in wat ik maak. Net even een smaak extra, of iets nieuws qua presentatie. Dat is ook het risico als je telkens het maximale eruit wilt halen. Dan kun je echt de fout in gaan en dan vrees ik afgestraft te worden. Mijn doel van Heel Holland Bakt is om te laten zien dat ik lekkere en mooie taarten kan bakken. Ik ga er vanuit dat ik dan vrij ver ga komen”, waaruit het optimisme van Marcel al duidelijk naar boven komt.