Sterren op TV
bibi-marcel-lego-masters

Marcel en Bibi bouwen in Lego Masters aan de zege

Marcel en Bibi zijn te bewonderen in Lego Masters, de ultieme spelshow voor de liefhebbers van het bouwen met legostenen. Hoewel de twee hechte vrienden van elkaar zijn, zijn ze niet bang om elkaar tot het uiterste te drijven. Een serieuze kanshebber voor de titel in Lego Masters, dus.

Marcel en Bibi in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Marcel en Bibi bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Marcel en Bibi zijn goede vrienden

De 48-jarige Marcel is al meer dan twintig jaar een goede vriend van de drie jaar jongere Bibi. Ze leerden elkaar kennen op de scouting, waar ze natuurlijk al met de nodige materialen moesten bouwen. Nog niet met lego-stenen, maar het werd al snel duidelijk dat de twee samen een brok creativiteit vormen, resulterend in originele en imposante creaties.

Marcel werkt als digitaal strateeg, Bibi als face-, body- en bellypainter

In het dagelijkse leven werkt Marcel als digitaal strateeg, waar Bibi haar geld verdiend als face-, body- en bellypainter. Beiden beroepen waarin creativiteit ook een vereiste is, dus dat komt goed uit. Wel zijn het twee drukke banen, en dus helpt het bouwen aan lego-stenen hen soms om te helpen aan de sleur van het leven. Voor Marcel is het extra fijn dat hij voor lego eens níét achter een schermpje hoeft te kruipen.

Zijn grootste kwaliteit ligt bij het technische aspect van het bouwen. Zijn partner in crime Bibi is juist veel sterker in het letten op details, de sfeer die een bouwwerk oproept en het kleurgebruik. Bibi probeert met legostenen altijd een ‘soort mini fantasiewereld’ te scheppen. Ze vullen elkaar dan ook perfect aan en gaan voor niets minder dan de zege in Lego Masters.

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas