Sterren op TV
Marcel Anke Dubbeltje Poppen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Marcel en Anke uit Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Marcel en Anke roepen de hulp van Een Dubbeltje Op Zijn Kant in om iets te doen aan de grote geldschuld die zij hebben. In de aflevering van Een Dubbeltje Op Zijn Kant vloeien de tranen rijkelijk en dat is niet alleen vanwege de schulden.

Marcel en Anke met hoge schuld in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

In Een Dubbeltje Op Zijn Kant vertellen Marcel en Anke over de grote geldschuld die zij hebben. Ze kunnen de hypotheek van hun huis niet meer betalen en alleen dat al levert ze een schuld van tienduizend euro op. Wanneer financieel expert van Een Dubbeltje Op Zijn Kant Annemarie van Gaal daar de andere schulden bij op telt, dan komt ze uit op een totale schuld van 21.520 euro. De schulden zijn onder andere ontstaan, omdat Marcel zijn baan is kwijtgeraakt. Hij werkte als re-integratiecoach, maar raakte zelf dus zijn baan kwijt. Daarna kon hij als enquêteur aan de bak, met een nulurencontract. Anke werkt meer uren in de week en samen hebben ze een inkomen van 2430 euro, inclusief toeslagen. Omdat er maandelijks 3105 euro uit gaat lopen de schulden met de maand aanzienlijk op.

Van Gaal en Williams verbazen zich wat de uitgaven betreft met name over de kosten aan huishoudelijke producten. Per maand wordt er 1084 euro uitgegeven en Marcel en Anke geven al snel toe dat er ongemerkt veel kosten gaan zitten in het kopen van snacks en snoep. Het stel uit Hengelo ervaart veel stress door de financiële problemen en dat compenseren ze door zich op het eten van ongezonde producten te storten. Behalve de huishoudelijke uitgaven fronsen de wenkbrauwen ook over iets heel anders: poppen.

De poppenverzameling van Anke uit Een Dubbeltje

Anke uit Een Dubbeltje Op Zijn Kant blijkt aan het verzamelen van poppen veel geld kwijt te zijn. Zo constateerde Annemarie van Gaal dat Anke 450 euro aan een pop had uitgegeven, terwijl ze daar ook de hypotheek van had kunnen betalen. Anke barst direct in tranen uit en snikt dat ze wel een deel van haar verjaardagsgeld had gebruikt voor deze grote uitgave. Ze spaart al van kinds af aan poppen. Als klein meisje werd Anke gepest en ze vond troost in het barbiehuis dat ze van karton had gemaakt met haar zus. Daarna is de hobby uit de hand gelopen, bekende Anke in Een Dubbeltje Op Zijn Kant. John Williams wilde de poppen graag zien. Daar kreeg hij toestemming voor, maar de camera’s mochten het niet zien. Daar schaamde Anke zich te veel voor. Als John een paar dagen later voorstelt aan Anke om een aantal poppen te verkopen, om de inkomsten te verhogen breekt ze direct. Ze vindt het moeilijk om afscheid te nemen van poppen, ook al beseft ze dat er mogelijk veel geld mee te verdienen is.
Marcel was re-integratie coach en hielp hiermee dus mensen aan een baan. Hij werd zelf echter slachtoffer van de crisis en kwam zonder baan te zitten. Als enquêteur werkt hij nu op basis van een nuluren contract. Marcel geeft veel uit aan snacks onderweg en ook hij schrijft dat toe aan de stress.