Sterren op TV
Manuel Venderbos Galileo

Manuel Venderbos van Galileo is een man met lef

Op de Nederlandse televisie ontkom je anno 2016 niet aan Manuel Venderbos. De 39-jarige Manuel heeft al de nodige programma’s achter zijn naam staan en is tegenwoordig ook dagelijks te zien in Galileo, een wetenschappelijk programma dat erg populair is en dagelijks wordt uitgezonden op RTL 5. Ook beschikt Venderbos over een gezonde portie humor.

Manuel Venderbos bij Galileo

Manuel Venderbos gaat geen experiment uit de weg in het programma Galileo. Zo kwam de verslaggever eerder dit jaar veelvuldig in het nieuws vanwege een speciaal suikerexperiment. Het was de bedoeling dat de in Leiderdorp geboren Manuel een maand lang iedere dag één kilo suiker naar binnen zou werken door middel van zoete lekkernijen. Voor dat experiment ging Manuel zelfs langs bij RTL Late Night, maar toch moest Venderbos zich na twee weken gewonnen geven. Zijn arts vond het niet langer raadzaam om de 39-jarige Manuel door te laten gaan met zijn experiment. Reden genoeg voor de presentator van Galileo om samen met zijn collega’s Jorn Rohde en Shelly Sterk over te stappen op het volgende experiment.

Manuel Venderbos door de jaren heen

Manuel, die in het verleden zowel commerciële economie als journalistiek heeft gestudeerd, is jarenlang werkzaam geweest bij de Evangelische Omroep. Ook verzorgde hij voor een groot aantal televisie-zenders de voice-overs. Daarnaast was Venderbos jarenlang de presentator van de EO-Jongerendag en zagen we hem voorbij komen in televisie-programma’s als blinQ, FearFighters JongFataal en Afslag UMC. Ook was Manuel Venderbos in 2010 te zien in Wie is de Mol? Dat avontuur moest hij wegens ziekte voortijdig afbreken. Tevens is de vader van twee werkzaam geweest bij Omroep West en is hij fervent fan van ADO Den Haag. Ook maakt hij regelmatig filmpjes op YouTube in het kader van MeeMetManuel en hoor je hem zo nu en dan voorbij komen op de radio.

Meer te weten komen over Manuel Venderbos? Volg hem via Twitter, Facebook en Instagram.