Sterren op TV
Man Vriend Patricia Bruijning

Wie is de man van Patricia Bruijning?

Wie is de man van Patricia Bruijning? De kinderarts-epidemioloog aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, die vaak voorbijkomt in praatprogramma’s op de televisie als het coronavirus aan bod komt, is getrouwd.

Wie is de man van Patricia Bruijning?

We weten zeker dat Patricia Bruijning getrouwd is, want ze heeft een dubbele achternaam: volledig heet ze Patricia Bruijning-Verhagen. Toch weten we niet precies met wie ze getrouwd is, want de epidemioloog is amper actief op social media. Twitter gebruikt ze wel, maar op Facebook en Instagram heeft ze geen profiel.

Patricia Bruijning kinderarts én epidemioloog

De belangrijkste taak van Patricia Bruijning bij het UMC is wetenschappelijk onderzoek doen naar de verspreiding van infectieziekten bij kinderen en volwassenen, en hoe hen hier tegen te beschermen. Een groot deel van haar onderzoek richt zich daarom op vaccinaties bij kinderen, in het bijzonder groepen kinderen die om medische redenen verhoogd kwetsbaar zijn voor infectieziekten.

Daarnaast brengt Bruijning risico’s van internationaal opkomende infecties in kaart, en wat deze risico’s voor Nederland betekenen. Deze infecties worden meestal door muggen overgedragen, zoals dengue (knokkelkoorts) en zikavirus. Sinds begin 2020 bezorgt Covid-19 Patricia echter veel werk.

Bruijning niet weg te slaan bij Jinek, Op1 en M

Halverwege 2020 kregen we vooral nachtmerrieverhalen te horen over het coronavirus, maar Bruijning zag het juist zonnig in. Aan het Algemeen Dagblad vertelde ze dat er wat haar betreft ‘gewoon’ vakantiegevierd kon worden: “Als mensen nu afstand houden, hoeft dat niet gevaarlijk te zijn. Ik maak me wel zorgen om de berichten over feestende jongeren op vakantiebestemmingen. In bron- en contactonderzoeken zie je een aantal clusters van besmette personen, veelal te herleiden naar feestjes waar zij waren. Jongeren hebben last gehad van de epidemie en voelen zich geen risicogroep, maar het blijft Russische roulette of je het krijgt of niet, eens in de zoveel tijd wordt een jong iemand heel ziek. Ik zou het niet aanraden om het op te lopen.”