Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 januari 2021

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Wie is de man van Lilianne Ploumen?

Wie is de man van Lilianne Ploumen? Een veel gestelde vraag nu zij de nieuwe lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA) is. Lilianne Ploumen is al meer dan dertig jaar gelukkig getrouwd, maar wie de gelukkige precies is, is niet bekend.

Wie is de man van Lilianne Ploumen?

Lilianne Ploumen lijkt de identiteit van haar man bewust van de media af te schermen, maar vertelde wel al eens in een interview met de Story dat ze al ruim dertig jaar getrouwd is, en dat haar huwelijk nooit heeft geleden onder haar zware baan in de politiek. “Ik ben er het levende bewijs van dat je een goed huwelijk én een hecht gezin kunt hebben. Dat is een groot geluk.”

Lilianne Ploumen al ruim dertig jaar getrouwd

“Het geheim van een goed huwelijk is dat je elkaar af en toe ook wat moet gunnen. Wij geloven niet in romantische capriolen. Als je het alleen maar moet hebben van één keer in de vier weken samen uit eten, ga je het niet redden. Je kunt er beter voor zorgen dat je het ‘s ochtends en ‘s avonds leuk hebt met elkaar. Zonder ruzie te maken over wie de vuilniszak buiten zet”, aldus de politica.

Dat betekent echter niet dat haar job geen nadelen heeft. “Het grootste offer is dat je vaak niet thuis bent en de dagelijkse dingen niet altijd meemaakt”, erkent Lilianne Ploumen verder in het blad. Maar spijt heeft ze niet. “Ik vind het belangrijk dat mensen voor de politiek kiezen.”

Lilianne Ploumen lijsttrekker PvdA

In januari 2021 werd bekend dat Lilianne Ploumen de nieuwe lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA) wordt. Ze volgde daarmee Lodewijk Asscher, die tijdens de val van kabinet Rutte-III opstapte na de toeslagenaffaire, op. Ze staat bekend als een echte activiste, die veel opkomt voor de rechten van vrouwen. Ongetwijfeld zal de man van Lilianne Ploumen ontzettend trots op haar zijn!

Een foto van Lilianne Ploumen met haar partner vind je hier.