Sterren op TV

Wie is de man van Leonie Vestering?

Wie is de man van Leonie Vestering? We weten in ieder geval dat de Nederlands politica voor de Partij voor de Dieren (PvdD), tevens lid van de gemeenteraadslid Almere, getrouwd is met een man. Ze hebben samen twee kinderen (een zoon en een dochter). Maar de identiteit van de gelukkige houdt Leonie Vestering ogenschijnlijk liever geheim.

Wie is de man van Leonie Vestering?

Leonie Vestering is in 1984 geboren. Ze studeerde Middle Management en was van 2009 tot 2015 de directrice van de vereniging Wilde Dieren de Tent Uit, dat zich richtte op een verbod op wilde dieren in circussen. In 2015 slaagde de vereniging daar in, al snel daarna werd het dan ook opgeheven. Vestering is tevens één van de oprichters van Elephant Heaven, een opvangcentrum voor olifanten die uit circussen en dierentuinen afkomstig zijn.

Leonie Vestering politica Partij voor de Dieren

In 2015 debuteerde Leonie Vestering in de politieke wereld. Ze nam haar zetel in bij de Partij voor de Dieren en werd fractievoorzitter. Tegelijkertijd is ze namens de PvdD gemeenteraadslid in  Almere, waar ze samen met haar vriend en twee kinderen (een dochter en een zoon) woont. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 stond Vestering achter Esther Ouwehand en Christine Teunissen op de derde plek van de kandidatenlijst bij de PvdD.

Leonie Vestering is getrouwd en heeft twee kinderen

Door de slopende ziekte ME heeft Leonie Vestering lang gedacht dat ze überhaupt niet kon werken voor de rest van haar leven. Op de website over de ziekte schreef ze eens een gastcolumn, met daarin onder meer de passage over hoe ze zich terug knokte uit de put: “Waar ik 13 jaar geleden geen energie meer had, kan mijn energie nu niet meer op. Ik barst ervan! Ik ben moeder van twee geweldig lieve kleine kindjes.”

“Mijn agenda zit vaak vol en het gebeurt regelmatig dat ik tot middernacht doorwerk. En ja, dan ben ik best moe, en soms heel moe, maar het is in geen enkel opzicht te vergelijken met de vermoeidheid van toen ik ziek was. Ik heb waanzinnig veel geluk gehad.”

“Ik besef me dat niet iedereen die ME/CVS heeft hetzelfde geluk als ik heb gehad en dat herstel niet iedereen gegeven is. Ik denk nog regelmatig terug aan de tijd dat ik ziek was, alhoewel mijn geheugen me voor die periode nog steeds voor een groot deel in de steek laat.” Gelukkig heeft Leonie Verstering dan altijd nog haar man, waar ze op kan leunen indien nodig. Wat zal hij trots op zijn vrouw zijn!