Sterren op TV
vriend man Khadija Arib

Wie is de man van Khadija Arib?

Wie is de man van Khadija Arib? Het is een vraag die bij veel mensen nog wel eens opspeelt als ze de Marokkaans-Nederlandse politica en voorzitter van de Tweede Kamer in actie zien. Maar helaas is Khadija Arib na een scheiding met haar ex-man Nordin Dahhan vrijgezel.

Wie is de man van Khadija Arib?

Khadija Arib is jarenlang getrouwd geweest met Nordin Dahhan, die werkt als arts bij het Academic Medical Center in Amsterdam. Ze kregen samen zelfs drie kinderen, maar helaas liep de relatie tussen hen stuk.

Dat neemt niet weg dat dochter Sabra Dahhan onwijs trots op hen beiden is: “Veel van mijn generatiegenoten – van Turkse of  Marokkaanse herkomst – zijn vaak de eersten die maatschappelijk doorbreken. Ik heb het geluk dat ik naar mijn beide ouders kan opkijken. Beiden hebben hun kansen gegrepen. Mijn grootouders zijn ongeletterd, maar mijn ouders hebben gestudeerd”, zei ze daar al eens over in een interview met Arts in Spe.

Khadija Arib is moeder én oma

Naast dochter Sabra kregen Khadija Arib en haar ex-man Nordin Dahhan ook nog tweelingzonen Ghassan en Wadie. Bovendien zijn ze al opa en oma, al hakt de ‘oppas-dag’ er bij oma Khadija soms best in. Dat vertelde ze al eens in de Libelle: “In principe pas ik op vrijdag op de kinderen van mijn dochter: een tweeling van zes en een kleintje van tweeënhalf jaar oud. Met de oudsten ga ik vaak naar zwemles, met de jongste naar peuterdans.”

Een fijne uitlaatklep na een heftige debatweek. “Het relativeert. Soms worden dingen in Den Haag enorm uitvergroot en denk je dat ook het hele land op z’n kop staat. Maar op vrijdag zie ik op het schoolplein of bij het boodschappen doen dat niemand zich druk lijkt te maken over waar wij de hele week over hebben gebakkeleid. O gelukkig, denk ik dan. Het leven gaat gewoon door. (…) Fysiek is het slopend, maar ik vind het heerlijk om te doen.”

Khadija Arib bij de PvdA

In januari 2021 werd bekend dat Khadija Arib als tweede op de lijst met kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid (PvdA) stond. De keuze viel uiteindelijk echter op Lilianne Ploumen. Hopelijk boekt de vrijgezel op het gebied van de liefde spoedig meer succes!