Sterren op TV

Wie is de man van Caroline van der Plas?

Wie is de man van Caroline van der Plas? Een veel gestelde vraag, aangezien ze als lijsttrekker van de BoerenBurgerBeweging (BBB) een zetel in de wacht sleepte tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Helaas is Caroline van der Plas haar man verloren, en dus weer vrijgezel.

Wie is de man van Caroline van der Plas?

De in Deventer geboren Caroline van der Plas wordt al erg lang gezien als het gezicht van de agrarische sector. Ze kreeg voor het eerst nationale bekendheid tijdens de welbekende protesten op het Malieveld in oktober 2019. Een jaar later richtte ze de BoerenBurgerBeweging op. Maar helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in het leven van Caroline van der Plas, want drie dagen voorafgaand de protesten in Den Haag had ze nog de uitvaart van haar man Jan.

Man Caroline van der Plas overleden

Op 28 september 2019 werd Jan door Caroline naar zijn laatste rustplaats gebracht. Jan was zeven dagen daarvoor overleden aan een ernstige ziekte. Gelukkig heeft hij geen lange lijdensweg gekend, vertelde Caroline in dagblad De Gelderlander. Negen weken na de diagnose (alvleesklierkanker) blies Jan al zijn laatste adem uit. Desondanks, of misschien juist daaróm, is Caroline even later naar het Malieveld gegaan.

“Je denkt, wat zullen mensen wel niet denken. Ik heb er met familie en vrienden over gesproken. Ze zeiden, als jij erheen wilt, dan moet je gaan. Opkomen voor de agrariër is je levensmissie. Trek je niets aan over hoe andere mensen denken. Iedereen gaat op zijn eigen manier met rouw om. Ik moet zeggen, mijn aanwezigheid voelde goed. Ik weet ook zeker dat Jan gezegd zou hebben, hoezo ga je niet? Ik hoor het hem zo zeggen. Hij steunde mij in alles. Ik vond het supergaaf erbij te zijn.”

Caroline van der Plas lijsttrekker BoerenBurgerBeweging

Caroline van der Plas is lang lid geweest van het CDA, een partij die zich ook veel inzet voor de agrarische sector. “Maar niet genoeg. Anders hadden we de BoerBurgerBeweging niet op hoeven op te richten. Ik heb zo vaak tegen Kamerleden van het CDA gezegd, kom nou eens wat harder op voor de boeren”, blikte de Deventerse al eens terug in De Gelderlander.

En dus richtte ze de BoerenBurgerBeweging op, waarmee ze tijdens de Tweede Kamerverkiezingen als nieuwkomer gelijk een zetel binnen wist te halen. Nu kan Caroline van der Plas verder met haar missie om de Nederlandse boeren goed te vertegenwoordigen. Wat zou haar overleden man Jan toch ontzettend trots op haar geweest zijn.

Geplaatst door Caroline van der Plas op Donderdag 18 maart 2021