Sterren op TV
Maik IJpelaar The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 november 2016

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Maik IJpelaar in The Voice of Holland na The Difference in X Factor

Maik IJpelaar doet mee aan The Voice of Holland 2016. Maik is geen onbekende bij talentenjachten, want voor TVOH deed hij in 2011 ook al mee aan X Factor. Dat was overigens niet in zijn eentje, want hij maakte naam met The Difference. In The Voice draaide Waylon en daarmee is hij zijn coach.

Inhoudsopgave

Maik in X-Factor als The Difference

Vijf jaar geleden deed de toen achttienjarige Maik mee samen met Nicky, de drie jaar oudere broer in de familie IJpelaar. Op dat moment speelden ze samen in een Heavy Metal Band. Maik was de gitarist en tweede zanger, Nicky deed de eerste stem. Vroeger zongen ze vooral al in de auto alle nummers mee en het was een gezamenlijke passie. En een droom had Maik IJpelaar wel: “Bekend worden”.

Dat lukte in 2011 uitstekend, want de broers kregen heel veel media aandacht. Dat kwam vooral doordat het tweetal afweek van de meeste deelnemers. Winnen zouden ze niet, maar nu gaat Maik IJpelaar in The Voice of Holland dus een nieuwe poging wagen. Niet meer met zijn broer, maar in zijn eentje.

Maik IJpelaar in TVOH

Wel zullen we een totaal andere Maik terug gaan zien op het podium van TVOH. Hij heeft zijn gitaar namelijk een beetje aan de kant geschoven. “Ik zie mezelf de laatste tijd niet echt meer als gitarist, maar echt als zanger. Daar wil ik me dus ook echt op focussen”, schreef Maik twee jaar geleden. “Ik ga me vanaf nu verdiepen in rustige muziek, ook omdat ik dat meer voel en dat is terug te horen in de liedjes die ik speel.” Dat was voor hem dan ook aanleiding om te stoppen met de band Prevent The Fall.

Wel zingt hij nu in de soulband Hard & Heady en de leden van de groep waren aanwezig bij zijn blind auditie. Zijn doel was in de eerste plaats om meer aandacht voor de band te krijgen. Dat gaat overigens al aardig, want afgelopen voorjaar speelde Hard & Heady op het bevrijdingsfestival in Almere op het hoofdpodium. En dankzij The Voice of Holland hopen ze grotere optredens te krijgen.

Alle vier de coaches van TVOH waren enthousiast over het optreden, maar tot op het laatste moment besloot Waylon toch te draaien. Zo was de coach voor Maik in The Voice of Holland gelijk duidelijk. Waylon vond dat de Zwollenaar heel dicht bij zichzelf was begonnen met het nummer en zijn timing te gek was. En voor de vrouwelijke fans is er alvast goed nieuws. De inwoner van Zwolle en zanger van Hard & Heady is nog altijd vrijgezel.

Maik IJpelaar in de Battles

Maik IJpelaar kreeg van Waylon te horen dat hij het in de battles op moest gaan nemen tegen Stephan Bouwman, een man die niet makkelijk is te verslaan. “Een uitdaging is het zeker”, vertelde Maik. Het duo moest samen het nummer Rumour Has It van Adele zingen. En alhoewel Waylon voor Stephan koos als de winnaar van de battle, kon Maik op een steal rekenen en in Team Sanne Hans terecht.

Maik IJpelaar in de Knockouts

Maik IJpelaar deed met een blessure mee aan de Knockouts. Nog voor het optreden van IJpelaar vertelde Sanne Hans over het probleem van Maik. “Zijn stem is moe, gewoon op. Maar tijdens het zingen hoor je dat niet”, vertelde de coach. Tijdens de Knockouts zong Maik het nummer Locked Out Of Heaven van Bruno Mars en daarmee wist hij Sanne uiteindelijk niet te overtuigen. Hij werd dan ook naar huis gestuurd. “Ik had niet verwacht dat ik zover zou komen. Ik heb gezien wat het niveau is dit jaar, het is belachelijk. Het is al een hele eer om zover te komen”, vertelde Maik.

https://www.youtube.com/watch?v=wlcfSNbJ_Ow1

Maik IJpelaar is te volgen op Facebook en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Jordan Roy | Chirine Aliani