Sterren op TV
Madeleine Ruijter Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Madeleine Ruijter in Idols

Madeleine Ruijter doet in Idols een gooi naar de titel. De 21-jarige zangeres mogen we met recht een groot talent noemen. Toch is zingen niet het enige wat deze dame heel goed kan. Als Madeleine Ruijter niet zo’n grote passie had gehad voor zingen, was de kans groot dat ze het had willen maken als voetballer. De in Amsterdam woonachtige Madeleine kan tenslotte een aardig balletje trappen.

Madeleine Ruijter als voetballer

Madeleine Ruijter was als klein meisje vooral bezig met voetballen, iets waar ze erg goed in was. “Ik heb heel lang gevoetbald bij het Nederlands elftal. Dat heb ik op stop gezet voor muziek. Ik dacht: Of ik moet kiezen om heel hoog te blijven sporten of ik ga de muziekkant op.

Ik vind het wel heel jammer dat ik gestopt ben, want ik zie heel veel vriendinnen van mij die voetballen bij Ajax, bij Heerenveen, dus ik heb altijd wel heel veel respect voor hun dat ze dat hebben gehaald en dan baal ik wel een beetje”, vertelde Madeleine Ruijter, die zelf momenteel werkzaam is in de horeca.

Madeleine Ruijter in Idols

In 2017 heeft Madeleine Ruijter ervoor gekozen om deel te nemen aan Idols. In de auditieronde kiest ze ervoor om I’d Like To te zingen van Corinne Bailey Rae. Daarmee weet ze de jury binnen no time voor zich te winnen. “Dit is nou wat je noemt een smaakvolle auditie. Ontzettend veel soul gewoon erin en alle puntjes raak. Overal de juiste ruimte, heel fijn”, vertelde Ronald Molendijk.

Martijn Krabbé had na de auditie ook geen enkele twijfel meer aan de kwaliteiten van Madeleine Ruijter. “Ik vond het ook te gek, ik heb er helemaal niets op aan te merken. Ik vond het een geweldige auditie zelfs”, gaf hij te kennen. Jamai Loman wilde ook nog wat kwijt. “Ja, echt een supervette auditie. Echt gewoon zo genoten ervan.”

Madeleine Ruijter is te volgen via Instagram.