Sterren op TV
Maartje van de Wetering Divorce Flikken Maastricht

Maartje van de Wetering de nieuwe politieheld op TV

Maartje van de Wetering kan wel eens het nieuwe televisiegezicht van het komende seizoen worden. De blondine verscheen als onbekende op de uitgelekte poster van Flikken Rotterdam. Voor de actrice is de politieserie dan ook haar eerste grote productie.
Vooral op het toneel

Wilde je Maartje van de Wetering tot dusver aanschouwen, dan moest je vooral naar het Noord Nederlands Toneel. Dit theatergezelschap uit Groningen bracht onder meer Hamlet, Salomé en Medea op de bühne, in al deze voorstellingen was Maartje van de partij.

Op televisie en op het grote scherm verscheen ze af en toe in een kleine rol. Zo huppelde ze door het scherm bij Zomerhitte, Het leven uit een Dag, Köfte, Divorce en Daglicht. Haar rol als Rosita in Daglicht is vooral grappig. Angela Schijf en Monique van de Ven speelden namelijk net zoals Maartje van de Wetering ook in deze film als Iris Boelens en Ageeth Boelens. Dit trio heeft samen nu een grote band door politieseries.

Maartje van de Wetering

Dat begon rond de eeuwwisseling, want Van de Ven maakte samen met Linda de Mol furore in Spangen. Deze politieserie speelde zich af in de Rotterdamse wijk Spangen, in dezelfde stad dus als waar Maartje van de Wetering actief zal zijn voor Flikken Rotterdam. In 2007 stopte Spangen en de opvolger was… inderdaad Flikken Maastricht. Schijf speelt hierin al tien seizoenen de hoofdrol samen met Victor Reinier.

Gill in Divorce

Het meest bekend bij het grote publiek is Maartje van de Wetering voorlopig door haar rol in Divorce. Deze dramakomedie op RTL4 over het leven van drie gescheiden mannen, waarin ze de rol van secretaresse Gill speelt. De meeste loftuitingen kreeg ze vooral dankzij de hoofdrol in Alice in Wonderland, geregisseerd door Ko van den Bosch. De verzamelde pers waren lyrisch. “De jonge Maartje van de Wetering is een ontdekking… ze schakelt virtuoos tussen onschuld en fermheid, van uitgelaten tot diep bedroefd…. ontroerend en meeslepend…. Maartje van de Wetering is huiveringwekkend mooi in zowel haar kwetsbaarheid als in haar woede en opstandigheid.”

Maartje van de Wetering in Flikken Rotterdam

De opnames van Flikken Rotterdam zijn inmiddels volop bezig, waarin Maartje van de Wetering zal worden omringd door ervaren acteurs zoals Huub Stapel, Cees Geel, Mark van Eeuwen en Maryam Hassouni. Bij het verschijnen van de foto was er paniek alom. Wie is toch die blonde actrice en toekomst politieheld? Maartje van de Wetering maakt er speciaal een twitteraccount voor aan om zelf het antwoord te geven!

 

 

 

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=925792274148217&set=a.100698423324277.561.100001523582849&type=3&theater/” width=”650″/] [fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=691071137620333&set=a.100698423324277.561.100001523582849&type=3&theater/” width=”650″/]