Sterren op TV
Maarten Mirjam Uitstel van Executie

Maarten en Mirjam in Uitstel van Executie

Maarten en Mirjam doen mee aan Uitstel van Executie. Vijf jaar geleden gaat het helemaal mis met Maarten. Hij komt in een psychose terecht, maar doet er alles aan om zichzelf daar weer uit te vechten. Net wanneer het gezin weer naar de toekomst kan kijken, gaat het opnieuw mis voor Maarten. Dit keer wordt hij geveld door heel veel pijn. Na veel onderzoeken wordt bekend dat de pijn wordt veroorzaakt door kanker. Nu hij niet meer kan werken, moet hij zijn huis verkopen.

Maarten en Mirjam in Uitstel van Executie

Maarten en Mirjam doen mee aan Uitstel van Executie. Ze hebben verschrikkelijke jaren achter de rug en moeten nu tot overmaat van ramp ook nog eens hun huis verkopen. “Dit was echt gewoon ons huis, waar wij ons gezin hebben gesticht en waar we gewoon oud willen worden samen. Dan doet het wel pijn dat je het huis moet verlaten.” Mirjam weet nog goed hoe zij en Maarten in de woning terecht kwamen. Ze kwamen uit de grote stad, maar wilden nu toch weleens de sfeer van een dorp proeven. Ze kwamen dan ook in het Brabantse Bakel terecht, waar ze ook hun gezin stichtten.

Wat ze dan nog niet weten, is dat het in 2012 helemaal misgaat voor Maarten. Maarten is niet gelukkig op zijn werk en komt in 2012 in een psychose terecht. “Hij zat in een heel donkere periode. Hij heeft echt in een heel diep dal gezeten. Dat was voor mij extra zwaar, want ik denk: Je hebt ons toch. Maar zo zag hij het niet.” In 2015 krabbelt Maarten weer wat op en volgt een traject om weer een baan te vinden. Even leeft hij helemaal op als hij in de groenvoorziening terecht komt. Als na lange tijd bekend wordt dat hij beenmergkanker heeft, gaat het heel hard. Een dwarslaesie kan niet meer voorkomen worden. Maarten kan dan ook niet meer werken, waardoor Mirjam en Maarten de hypotheek niet meer kunnen betalen.

Maarten en Mirjam houden huis

Voor Maarten en Mirjam ziet het er niet goed uit in Uitstel van Executie. De twee weten als geen ander dat hun huis onder water staat en dat ze met een flinke restschuld achterblijven als ze het huis zouden verkopen. Het team van Uitstel van Executie besluit de twee te helpen. Ze kiezen er echter niet voor om het huis van de hand te doen, maar juist volledig te verbouwen voor Maarten. Dat is onder meer haalbaar omdat de bank met het stel wil meedenken en omdat de gemeente een handje wil helpen.

De afgelopen weken in Uitstel van Executie:
Perry en Ingrid
John
Johan en Niki
Judith en dochter Stephanie