Sterren op TV
Maarten Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Maarten in Heel Holland Bakt als fanatieke fysio

Maarten van der Klis doet mee aan Heel Holland Bakt 2017. De zeer fanatieke fysiotherapeut heeft maar één doel en dat is winnen. En dat hij daarvoor lastig moet zijn voor zijn tegenstanders maakt de goedlachse hardloper niet uit.

De 32-jarige Maarten uit Heel Holland Bakt komt uit Aalburg en woont in Oudewater, samen met Jolein van Dijk en zoontje Mels van een kleine twee jaar. “Ik had nooit gedacht dat ik het gezinsleven zo leuk zou vinden, maar het is wel gebeurd. Ik ben er echt verliefd op geworden, een echte gezinsman. Zodra ik Mels zie word ik echt blij. Het is heel cliché, maar is wel echt zo. Eigenlijk denk ik bijna iedere dag aan hem. Als ik op mijn werk ben vraag ik me af hoe het met hem zal zijn. Zelf ga ik graag met hem weg en dan geniet ik van zijn blijdschap.” Toch heeft hij tijd voor Heel Holland Bakt gevonden, want dat is bijna een rustpunt voor hem.

Maarten ziet bakken als rustpunt

“Ik kook en bak veel. Sinds ik op mezelf ben gaan wonen, samen met mijn vriendin, ben ik het koken en bakken steeds leuker gaan vinden. Uiteindelijk ben ik daar ook heel fanatiek in geworden. Goed is daarbij niet goed genoeg, het moet elke vooral lekkerder. Mooier vind ik daarbij niet echt belangrijk, het gaat om de smaak. Mijn leven is best druk met honderd en één hobby’s. Dan zoek ik wel echt rustpunten op de dag, bakken is er daar één van. Als mijn vriendin Jolein ’s-avonds naar Goede Tijden, Slechte Tijden aan het kijken is, dan duik ik nog wel eens de keuken in.” En zo is hij dus klaar voor Heel Holland Bakt, waar Maarten onder spanning zal moeten presteren.

Van een beetje weerstand wordt Maarten echter niet bang richting HHB. “Mijn vrienden zeggen altijd ‘komen je vrouwelijke hormonen weer boven’. Het zijn allemaal een beetje macho-gasten en ik ben als enige veel in de keuken. Dan moet ik het wel eens bekopen met een opmerking, maar dat doet me niets.”

In het dagelijks leven is Maarten actief als fysiotherapeut in Delft. “Ik werk veel met sporters en ook topsporters komen bij ons in de praktijk, maar ook met oudere mensen. Van alles wat eigenlijk. Dat maakt het vak zo leuk, want het is heel gevarieerd.”

Maarten wil in Heel Holland Bakt natuurlijk winnen

Zelf beweegt Maarten volop, zodat de Feyenoord-supporter niet bij zijn collega’s op de behandeltafel terecht komt. “Ik heb altijd gevoetbald en tussendoor hardgelopen. Dat laatste is voor mij echt een rustpunt in de week en tegelijkertijd houd ik mijn conditie op peil. Ik denk tijdens het hardlopen echt nog aan smaken, opbouw en recepten. Dan is er toch de twijfel of het allemaal wel goed is en of het wel lekker is. Dat schiet allemaal door mijn hoofd, moet ik niet sinaasappel, kaneel of kokos gebruiken…”

Ik wil meedoen aan Heel Holland Bakt, omdat ik alle seizoenen achter elkaar gekeken heb en dacht ‘dat wil ik ook’. Ik wil laten zien dat ik het ook kan en mooie dingen kan maken. Het ergste dat in de tent kan gebeuren is dat je baksel, net zoals vorig jaar met Dagmar, volledig mislukt.” Bij burgemeester Dagmar stortte haar taart volledig in en daardoor moest ze al in de eerste week de tent van HHB verlaten. “Dan zal ik net niet gaan huilen, maar wil ik wel onder de tent kruipen. Dat zou echt een drama zijn. Mijn doel is namelijk om te winnen. Met spelletjes is het nooit leuk voor mijn tegenstanders, ik ben gewoon te fanatiek. Dat probeer ik nu ook te zijn, want ik neem niet met minder genoegen dan de winst.”

Maarten van Heel Holland Bakt volg je ook op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie