Sterren op TV
Maan The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 december 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Maan maakt indruk in The Voice of Holland

Maan is in het zesde seizoen van The Voice of Holland één van de grote verrassingen. Ze is pas achttien jaar, maar met haar prachtige stem en geweldige looks wist ze in korte tijd een aardige fanclub op te bouwen. In The Voice of Holland maakte ze tijdens de liveshows onder andere veel indruk met haar versie van Halo, de grote hit van Beyonce.

In The Voice of Holland wordt alleen de voornaam van Maan genoemd. Haar achternaam is De Steenwinkel. Waarom haar achternaam niet gebruikt wordt in The Voice of Holland is niet bekend, maar mogelijk wil de TVOH-kandidaat alleen haar voornaam gebruiken als artiestennaam. Maan was niet direct een van de favorieten voor de eindzege, pas na de start van de liveshows groeide de populariteit van de zangeres uit Bergen.

Met een aantal ijzersterke performances tijdens de liveshows, met onder andere Halo en How Deep is Your Love nam de populariteit snel toe. Neemt niet weg dat haar Blind Auditions voor TVOH niet succesvol was. Marco Borsato draaide binnen een seconde zijn om, Sanne Hans en Ali B volgden korte tijd later. Alleen Anouk twijfelde tot het einde van de Blind Audition of ze haar stoel zou omdraaien. Uiteindelijk drukte ook Anouk op de knop.

Maan zingt met Ellie Goulding bij The Voice of Holland

Het TVOH avontuur is natuurlijk een grote droom die uitkomt voor Maan, maar in de derde liveshow werd het allemaal nog iets mooier. Maan zong samen met wereldster Ellie Goulding en teamgenoot Melissa Janssen de hit Love Me Like You Do. ‘Awesomeness to the max’, noemde de Noord-Hollandse het zelf op haar Instagram-profiel, enkele ogenblikken na het optreden. Het is vooralsnog één van de hoogtepunten in haar nog prille carrière, maar wie weet is ze over een aantal jaar zelf wel net zo’n wereldster als Ellie Goulding. Bekijk hieronder het optreden van Maan met Ellie Goulding in The Voice of Holland.

Maan gaat vol voor haar zangcarrière

Dat dit is wat Maan wil blijkt wel uit het feit dat ze heeft besloten om na het behalen van haar gymnasium-diploma niet aan een vervolgopleiding te beginnen. Ze wil de focus volledig op haar zangcarrière leggen, niet in de laatste plaats natuurlijk omdat ze er vertrouwen in heeft dat ze van haar hobby haar beroep kan maken. Dat vertrouwen is ook niet onterecht, want ze is namelijk multigetalenteerd. Behalve haar fabelachtige stem is de tiener ook een uitstekend danseres, toneelspeelsters en is ze ook zeer goed op de piano. In 2016 wordt bekend wie The Voice of Holland wint.

Wil je Maan volgen op social media? Ze is te vinden op Instagram en Facebook!