Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 maart 2020

Laatst Geüpdatet: 21 april 2023

Maamke Hoogendoorn vriendin van Nick Golterman

Maamke Hoogendoorn is de vriendin van Nick Golterman, een Nederlandse acteur en filmmaker. Hij is vooral bekend van zijn rollen in de films Razend en in De Vogelwachter, de nieuwe speelfilm van cabaretier Freek de Jonge. Nick en zijn vriendin Maamke zijn al sinds 20 juni 2009 samen.

Maamke Hoogendoorn vriendin Nick Golterman

Maamke Hoogendoorn komt uit Nieuwegein maar woont tegenwoordig in Utrecht. Ze studeerde op de cabaret-opleiding van de Koningstheateracademie en later nog op de Terry Knickerbockerstudio in New York, Amerika, waar ze dus ook tijdelijk woonde.

Maamke en Nick allebei acteurs

In 2017 speelde Maamke Hoogendoorn de rol van Rosa in het toneelstuk ‘De Kopvoeter’, onder regie van Pamela Schaap en Martijn Bouwman aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. We kunnen dus wel stellen dat de vriendin van Nick Golterman zich net als Nick zelf het fijnst voelt voor een groot publiek.

Nick Golterman is net als zijn vriendin Maamke Hoogendoorn geboren in Nieuwegein. Hij twee jaar eerder, in 1994. Zijn eerste werk was de film Day42, die hij niet alleen regisseerde maar waarin hij ook de hoofdrol vertolkte. Golterman was toen pas zeventien lentes jong. Later zagen we Nick Golterman onder meer in de film van Dylan Hagens, in Ron Goossens Low Budget Stuntman, in Bro’s Before Hoes, in Stuk en in Razend.

In mei 2019 werd bekend dat de acteur ook een rol krijgt in De Vogelwachter, van cabaretier Freek de Jonge. RTL Nieuws schrijft over dat stuk: ‘De Vogelwachter gaat over een oude man (Freek de Jonge) die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij een bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.’

De film is in 2020 in de bioscoop te zien, en we hebben zo’n vermoeden dat ook vriendin Maamke Hoogendoorn dan klaar zal zitten met een bak popcorn!