Sterren op TV
Jan Boskamp tweede vrouw

Lydia de vrouw van Jan Boskamp

Lydia is de vrouw van Jan Boskamp. De vrouw van de voormalig voetbaltrainer en voetballer verschijnt weinig in het openbaar aan de zijde van Jan. Toch is voetbal de reden hoe de twee elkaar hebben leren kennen.

Lydia, de vrouw van Jan Boskamp

Lydia is de vrouw van Jan Boskamp. Boskamp staat bekend om zijn goedlachse karakter. De voetbalanalyticus woont samen met zijn vrouw Lydia in het Belgische Relegem. Dat Jan en Lydia elkaar hebben leren kennen, is eigenlijk stom toeval. Het begon allemaal door voetballende kinderen in de speeltuin achter zijn huis. “Die ballen weleens in mijn tuin. Als die kinderen belden, kon ik steeds in mijn onderbroek die ballen uit de tuin halen. Ik zeg: Bel me niet en ga zelf die bal pakken”, liet Boskamp eerder in een interview met Voetbal Inside weten.

Niet alleen de kinderen kwamen aan de deur. “Op een dag kwam een van die moeders aan de deur. Lydia. Ze zegt: ‘Kom een keer koffie drinken’. Ik denk niet dat ze me aantrekkelijk vond, maar het is zo gebeurd.”, aldus Jan Boskamp over vrouw Lydia. Ondanks dat Lydia helemaal niets met voetbal heeft en een aantal jaar jonger is dan Jan, zijn de twee alweer enkele jaren gelukkig. “Nu zijn we al vijf jaar bij mekaar.”

Jenny: Eerste vrouw van Jan Boskamp

Lydia is niet de eerste vrouw van Jan Boskamp. Eerder is Jan getrouwd geweest met Jenny, van wie hij op tragische wijze afscheid heeft moeten nemen. “Jenny was ontzettend ziek. We wisten het al een jaar of twaalf en hebben het altijd voor ons gehouden. We wilden de kinderen er niet mee belasten. Ze had kanker. Eerst de borst, toen botkanker, daarna de lever en toen was het over. Dan word je gek. Ze was pas drieënvijftig”, liet Jan weten over dit tragische moment in zijn leven. “Ik sliep veel om de dagen snel voorbij te laten gaan. Ik wou niemand lastigvallen met mijn verdriet.”

Na het overlijden van Jenny kwam Lydia in zijn leven en daar is hij zeer dankbaar voor. “Als ik het voetbal en Lydia niet had gehad, was ik verloren. Dan had ik niet geweten wat ik had moeten doen.”