Sterren op TV
Luuk Ikink RTL Late Night

Luuk Ikink zorgt voor een lach bij RTL Late Night

Jarenlang was de stem van Luuk Ikink te horen op de radio, maar sinds RTL Late Night is hij ook op televisie te bewonderen. Luuk Ikink heeft een geweldig gevoel voor humor en laat dat ook dagelijks zien in RTL Late Night, waar hij tussen de gesprekken van Humberto Tan met grappige berichten komt.

Wie is Luuk Ikink?

Luuk Ikink werd in 1983 geboren in Oldenzaal en al snel ontdekte hij dat zijn interesse lag bij de mediawereld. Hij ging in zijn jeugdjaren aan de slag bij de lokale radiozender Twickelstad FM. Het lag dan ook voor de hand dat Luuk journalistiek zou gaan studeren en dat deed hij dan ook, aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Via stages kwam hij al snel terecht bij de grotere omroepen. Zo mocht hij stage lopen bij NCRV en 3FM. Natuurlijk niet als radio-dj, maar hij deed redactionele klusjes.

Op die manier werkte Luuk Ikink zich op en al snel kreeg hij zijn eigen rubriek bij BNN Today in het radioprogramma van Willemijn Veenhoven. Eigenlijk deed Ikink daar precies wat hij nu op televisie doet bij RTL Late Night. Op een grappige wijze besprak hij het nieuws en behandelde hij opmerkelijke zaken.

Luuk Ikink en Simone Wijnands

Toen Humberto Tan en RTL met elkaar in gesprek gingen over een een talkshow werd er uiteraard gekeken naar het succes van De Wereld Draait Door. Wat zouden ze daarvan kunnen gebruiken, om ervoor te zorgen dat RTL Late Night een succes zou worden? Bij DWDD is De TV Draait Door al jaren het populairste programma en dus moest ook RTL Late Night een luchtige rubriek krijgen. Luuk Ikink bleek, ondanks een gebrek aan ervaring op televisie, hier de geknipte kandidaat voor. RTL Late Night groeide uit tot een succes en hierin mag de rol van Luuk Ikink met zijn humoristische filmpjes niet onderschat worden.

Dat werken voor een radiozender of een televisiezender een keerzijde heeft is duidelijk, zo heeft Luuk Ikink ongetwijfeld ook ondervonden. Er worden lange dagen gemaakt en daarnaast kan het werk zeer onvoorspelbaar zijn. Gelukkig voor Luuk Ikink hoeft hij niet te vrezen dat hij hierdoor relatieproblemen krijgt. Hij heeft namelijk een relatie met Simone Wijnands en laat zij nou net voor Radio 2 presenteren.

Luuk Ikink volgen op social media? Hij doet aan Twitter en Instagram