Sterren op TV
Luuk Masterchef Holland 2016

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Wordt Luuk Gottenkieny MasterChef Holland 2016?

De 32-jarige Luuk Gottenkieny probeert in 2016 de titel MasterChef Holland in de wacht te slepen. De amateurkok komt uit Enter en zal het opnemen tegen onder andere Renze van der Kroft, Jelle Venema en Bart van Maanen.

In het dagelijkse leven blijkt Luuk helemaal niet bezig te zijn met het bereiden van eten. Gottenkieny is namelijk een webdesigner. Luuk Gottenkieny werkte in het verleden bij BrandBuilders. Tegenwoordig is hij werkzaam voor Het media buro te Enter. Voor dat bedrijf verzorgt hij grafische ontwerpen voor webshops en online software.

Een baan waar de liefhebber van koken erg gelukkig mee is. Wanneer Luuk niet aan het koken is en niet bezig is met het vormgeven van websites, is de kans groot dat hij in de sportschool terug te vinden is. In het verleden was de in Twente woonachtige Luuk ook fanatiek bezig met vissen.

Luuk Gottenkieny in Masterchef Holland

De liefde voor koken blijkt er al lange tijd te zijn bij Luuk Gottenkieny. De amateurkok heeft zelfs nog overwogen om een opleiding tot kok te volgen, maar daar koos hij uiteindelijk niet voor.

Desondanks kookt hij graag. “Ik vind het leuk om een mooi bordje te maken wat er netjes en verzorgd uitziet”, liet hij weten toen hij zich voorstelde in de eerste aflevering van MasterChef Holland. In die eerste aflevering kwam hij overigens direct als winnaar uit de bus. Volgens vriendin Tanja zal Luuk er alles aan gaan doen om de titel MasterChef Holland 2016 binnen te slepen.

Luuk Gottenkieny en zijn toekomst

Of dat lukt of niet, is afwachten. Duidelijk is in ieder geval dat Luuk in de toekomst zijn drie grootste hobby’s hoopt te kunnen combineren: koken, vormgeven en internet. Dat valt terug te lezen op het digitale thuis van SBS6.