Sterren op TV
Victor Lucien Liefs Uit... Venezuela

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 november 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Lucien en Victor uit Venezuela in Liefs Uit…

Lucien en Victor uit Venezuela zijn te zien in Liefs Uit… Ondanks dat er een enorm verschil zit in de leeftijden van de twee, liefst 23 jaar, zijn de twee dolgelukkig met elkaar. Lucien is smoorverliefd op zijn Victor uit Venezuela en de organisator van de Gay Pride Amsterdam doet er alles aan om hem zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Maar dat verloopt allemaal nog niet zo soepel.

Inhoudsopgave

Lucien en Victor uit Venezuela in Liefs Uit…

Lucien wil Victor in Liefs Uit… naar Nederland halen. Lucien Spee is directeur van Pride Amsterdam en hij viel tijdens een feest op de Nederlandse Antillen als een blok voor Victor. Een jaar later trouwen ze. Dit vindt plaats in het Vondelpark tijdens de opening van EuroPride. Een groot nadeel is echter dat dat nog niet zo makkelijk verloopt.

Een groot nadeel voor het stel is dat Victor terug zal moeten keren naar Venezuela voor zijn inburgeringscursus. Slecht nieuws voor hem, want zo goed staat het er niet voor in zijn vaderland. Presentator Joris Linssen schrok ervan toen hij het zag, vertelde hij voor de uitzending al aan Televizier.

Venezuela is homofoob

“Van een afstandje begrijp je waarom die regelgeving er is. Maar nu heb ik van dichtbij het effect gezien. Zo zijn Lucien en zijn Venezolaan Victor in Amsterdam getrouwd. Victor woonde al een tijd op de Nederlandse Antillen, omdat het voor hem in Venezuela te gevaarlijk was: er is veel straatgeweld, armoede en het land is heel homofoob. Maar een aanvraag om in Nederland te mogen wonen moet je vanuit je vaderland doen. Victor moest dus terug naar het voor hem levensgevaarlijke Venezuela. Dat vond ik heftig om te zien”, gaf Linssen aan.

Hoe is het nu met Lucien en Victor uit Liefs Uit…

“Een week voordat Victor terugging, werd op de universiteit waar hij had gestudeerd een homoseksuele jongen vermoord vanwege zijn geaardheid.” In Venezuela durft Victor dan ook amper de straat op en Lucien moet dit met lede ogen aanschouwen. Ondertussen zien we in Liefs Uit… ook dat het huwelijk lang niet altijd even stabiel is. Want de vrijheid in Nederland zorgt voor voor flink wat obstakels. Hoe gaat het nu met Lucien en Victor uit Liefs Uit…? Dat zal blijken in de vooraf al veelbesproken uitzending.