Sterren op TV
Lucas van de Meerendonk

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 20 mei 2016

Lucas van de Meerendonk voorziet de jeugd van reportages

Lucas van de Meerendonk is iedere op zondag tussen 18.30 en 19.00 uur te zien in een gloednieuwe aflevering van het Zapp Weekjournaal. De inmiddels 29-jarige Lucas werkt al een tijdje bij de NOS en verzorgt voor het programma iedere week weer een nieuwe reportage. Zo ging hij onder andere al langs bij de commando’s.

Lucas van de Meerendonk begon al jong

Op zestienjarige leeftijd kwam Lucas van de Meerendonk erachter waar zijn toekomst zou liggen. De verslaggever schreef een boekje genaamd Brieven aan Fortuyn en werd vervolgens uitgenodigd bij Radio 1 en de TROS TV-show. Tegelijkertijd met al die aandacht koos Van de Meerendonk ervoor om journalistiek te gaan studeren. Dat gebeurde in Utrecht aan de School voor Journalistiek.

Voor die tijd was Lucas er nog van overtuigd dat zijn toekomst zou liggen in de voetbalwereld. Het liefst wilde Van de Meerendonk namelijk aan de slag gaan als commentator bij voetbalwedstrijden. Daarvoor zag hij Jack van Gelder als zijn grote voorbeeld, zo kunnen we lezen op de officiële website van Zapp. “Ik heb hem toen een brief geschreven en hij belde mij vervolgens op. Ik wist toen echt niet wat ik moest zeggen.”

Lucas van de Meerendonk bij Zapp Weekjournaal

In 2014 ging Lucas aan de slag als verslaggever van het Schooltv-weekjournaal, tot het moment dat het programma stopte. Van de Meerendonk, die woonachtig is in Utrecht, maakte vervolgens de overstap naar Zapp Weekjournaal. Sinds augustus 2014 werkt deze hunk als verslaggever bij het programma.

Voordat Lucas serieus aan de slag ging bij de NOS, heeft hij ook de nodige ervaring op gedaan bij onder andere het Algemeen Dagblad, Serious Request, NOS Studio Sport en De Rekenkamer. In zijn vrije tijd is de kans groot dat hij bezig is met zijn vier grote hobby’s: voetbal, snowboarden, gitaar spelen of koken. Daarbij is Feyenoord zijn favoriete club.

Wil jij helemaal niets meer missen van Lucas van de Meerendonk? Volg hem dan via Twitter of Instagram.