Sterren op TV
Luca Gilliot The Next Boy/Girl Band

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 september 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Luca Gilliot zit in boyband 4U van The Next Boy/Girl Band

Luca Gilliot is één van de mannen die er alles aan heeft gedaan om een plek te veroveren in de nieuwe boyband 4U door mee te doen aan het programma The Next Boy/Girl Band. Door mee te doen aan het programma hoopt deze zeventienjarige student zijn droom waar te kunnen maken. Over talent beschikt hij in ieder geval zeker en ook over zijn looks hebben wij helemaal niets te klagen.

Luca Gilliot in boyband 4U van The Next Boy/Girl Band

Luca Gilliot koos er in 2016 voor om zich in te schrijven voor The Next Boy/Girl Band en de jongeman kreeg de kans om zijn talenten te tonen. Luca kende geen enkel probleem in de ronde waar hij het van zijn looks en moves moest hebben. “De middelste is dus echt boyband met een hoofdletter B”, liet Nick Schilder niet voor niets weten toen hij Luca zag dansen. Desondanks wilde Schilder Luca in eerste instantie wel wegsturen. “Ik vind hem gewoon te nonchalant.”

In de zangronde kon Luca dan wel weer rekenen op een groene duim van Nick, maar Babette Labeij dacht er toen ineens heel anders over. Tony van de Berkt had daar ook wel begrip voor. “Ik was na één seconde eigenlijk al verschrikkelijk enthousiast, maar ik begrijp de druk van Babette op een gegeven moment ook wel. Het is dat nonchalante wat je noemt, dat werkt ook niet heel erg voor je”, vertelde Van de Berkt. Toen Luca aangaf dat hij bereid is om daaraan te werken, was de jury binnen no-time om. En sinds Luca Gilliot op een hotseat zit, is hij er niet meer vanaf gekomen. Zijn performance wordt met de week beter. En dat leidde dan ook tot een plek in de finale, waar hij door de fans werd gekozen als één van de mannen die in de boyband 4U moet komen. Sindsdien is hij onderdeel van de boyband. Naast Luca zitten ook Toon Mentink, Tiago Da Silva en Jaimy Trommelen in de boyband.

Luca Gilliot in het dagelijks leven

De zeventienjarige Luca richt zijn pijlen op dit moment weliswaar volledig op de boyband, maar hij blijkt ook gewoon student te zijn. Hij rondde afgelopen schooljaar zijn havo af en doet inmiddels de opleiding Media en Entertainment Management in Haarlem. Als je Luca niet ziet zingen en niet ziet studeren, dan is de kans aanwezig dat je hem voetballend of vloggend tegen ziet komen.

Niet alleen heeft Luca zijn eigen YouTube-kanaal, ook zie je hem regelmatig in de video’s van Laura Ponticorvo voorbijkomen. Zij is de vriendin van de vader van Luca, maar niet zijn moeder. Zijn ouders zijn tenslotte uit elkaar. De vader van Luca is overigens de eigenaar van Blond and Hazelnut. Luca Gilliot is overigens half Surinaams en half Italiaans.

Luca Gilliot is te volgen via Instagram.