Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Lotte van Schijndel is de vriendin van Coen Swijnenberg

Coen Swijnenberg is een radio-dj. Hij werd geboren in 1980 in De Bilt. Coen ontdekte op een jonge leeftijd al zijn liefde voor de radio. Op 11-jarige leeftijd begon Swijnenberg al met radiomaken op zijn eigen slaapkamer. Op zijn 14e begon hij bij Optimaal FM, een lokale omroep voor Maartensdijk. Verder werkte hij in het begin van zijn radio carrière bij meerdere lokale omroepen, zoals EFM Amersfoort, Radio Flevoland en Radio M Utrecht. Coen Swijnenberg heeft een relatie met Lotte van Schijndel.

In 2002 maakte Coen de overstap naar 3FM. Hij begon hier met het presenteren met het ochtendprogramma Swijnenstal. Giel Beelen nam het ochtendprogramma over en Coen verplaatste met zijn programma naar de middag. Daarnaast maakte hij de weekendshow op vrijdagmiddag genaamd Lantinga & Swijnenberg samen met Sander Lantinga.

Vanaf 2006 ging de welbekende Coen en Sander Show van start met Sander Lantinga. Het programma werd geplaatst in een belangrijke plek in de programmering, namelijk in in de middag op werkdagen. In 2008 wonnen ze met dit programma de Gouden RadioRing. In 2008 zat Coen in het Glazen Huis, de jaarlijkse actie van 3FM, genaamd Serious Request. In 2015 maakten Coen en Sander de overstap naar Radio 538.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg)

 

Relatie met Lotte

Coen Swijnenberg heeft al al een tijd een relatie met zijn vriendin Lotte van Schijndel. Ze was ooit productiemanager van NPO 3FM, maar is daarna voor zichzelf begonnen. Het stel woont samen in Utrecht met hun schattige teckel genaamd Ollie. Vriendin Lotte was er voor Coen toen de radiodj een burnout had: ,,De batterij is leeg en mijn lijf heeft flink aan de noodrem getrokken. Al wil ik nog zo graag, het gaat simpelweg even niet. Ik moet dat serieus nemen en me erbij neerleggen dat het herstel tijd nodig heeft. Hoe moeilijk het ook is om nu niet radio te kunnen maken.’’

Teckel Ollie heeft zelfs een eigen Instagram-account. Coen heeft een zoon uit een eerdere relatie met Emma.

Vermogen en salaris

Volgens radio collega speelde het salaris van Coen Swijnenberg bij Radio 538 een rol bij de burnout: ,,Als je twee ton verdient en je moet daar elke dag voor presteren en het komt niet meer uit je, wat denk je dat dat met je doet?” Volgens Kicken verdient Swijnenberg 850 duizend euro per jaar: “850.000 euro per persoon per jaar, dat is wat ik gehoord heb. Het is een ongezond salaris. Ik weet hoe het voor mezelf was. Ik verdiende bij Veronica iets van 200.000 euro.“ Zelf zegt Coen Swijnenberg daarover: ,,Haal het woordje ongezond eruit. Ik denk niet dat Radio 538 of John de Mol ons een ongezond hoog salaris zou betalen. Een salaris dat hij niet zou kunnen terugverdienen, want dan wordt het ongezond. Ik denk dat wij ons salaris dubbel en dwars waard zijn.” Feit is dat de radiodj dus inmiddels een mooi vermogen heeft opgebouwd.