Sterren op TV
Lorenzo Gaston House Rules

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Lorenzo en Gaston in House Rules

Lorenzo van Beek en Gaston Fonville doen mee aan House Rules. Onbekend met televisie is het mannelijke stel allerminst, want met name dankzij hun hotel zijn ze regelmatig op de buis geweest. Vanuit Leiden willen ze nu maar wat graag de jackpot scoren bij House Rules.

Lorenzo en Gaston starten goed in House Rules

“We hebben werkelijk tonnen aan hypotheek staan. Dus er kan wel wat vanaf”, geeft Lorenzo toe tijdens House Rules. De hoofdprijs van het klusprogramma is twee jaar lang hypotheekvrij leven. Daarvoor moeten ze zo goed mogelijk de huizen van de andere vier koppels gaan verbouwen. De start was voor Lorenzo en Gaston goed, want ze wisten in de eerste aflevering gelijk toe te slaan.

“Per toeval kwamen we op het idee om een klein hotel te starten”, zo laat Lorenzo weten. Dat is vijf jaar geleden de Boutique Hotels Van Leyden geworden. “We wonen en werken samen, dus dat kan wel eens een voordeel zijn.” Of dat echt in House Rules zo is vraagt Gaston zich af? “De rolverdeling in huis is dat ik alles doe en hij niets.” De praktijk wijst dat al snel uit in House Rules. Lorenzo is al snel als een diva aanwezig, terwijl Gaston de zware klussen op zich neemt. “Ik doe meer de inrichting en de stijling”, lacht Lorenzo.

Hotel in Leiden van Lorenzo en Gaston

Met Boutique Hotels Van Leyden waren ze regelmatig in de lokale en regionale media, zoals afgelopen zomer nog op Leiden TV. Eerder waren ze ook te zien in het Omroep MAX-programma Bed & Breakfast.

In het centrum van Leiden hebben Lorenzo en Gaston een rijksmonument uit 1611 omgetoverd tot bed & breakfast. Door de bedrijven die ze runnen hebben ze dus ook al wel wat ervaring met het aankleden van kamers, maar de zeer uitgesproken smaken kunnen nog wel eens voor botsingen zorgen.

Zelf zien ze ook gevaren. Lorenzo: “Het kan mis gaan als Gaston niet alles meer overziet.” En Gaston: “Lorenzo is iemand die er helemaal voor wil gaan, maar dat kan ook tegen je werken.”

Geplaatst door Gaston Fonville op donderdag 24 juli 2014